Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

U stanice metra C Vltavská vznikne parkourové hřiště

U stanice metra Vltavská vznikne parkourové hřiště. Vybuduje se po dokončení tramvajového podjezdu pod železnicí, který je součástí oprav trati z Prahy do Kladna. Stavba podjezdu se má dokončit v příštím roce. Hřiště vybuduje hlavní město a podílet se na něm bude architektonické U/U Studio, které vytvořilo skatepark v podchodech na Vltavské.

„Vzhledem k tomu, že v rámci vybudování podjezdu dojde k úpravě prostoru u stanice metra Vltavská a odstranění ploch využívaných parkouristy, vznikla ve spolupráci s touto komunitou idea upravit svahy vedle nového tramvajového podjezdu prostřednictvím opěrných zídek tak, aby parkourová komunita z Vltavské nezmizela," uvedla místostarostka Prahy 7 Lenka Burgerová (Praha 7 Sobě).

S nápadem na vybudování hřiště přišla podle dokumentu schváleného radními městské části sama parkourová komunita. „Tato iniciativa je v souladu s požadavkem Prahy 7, aby na nevyužitých plochách kolem podjezdu Bubny vznikl smysluplný projekt, který toto místo oživí a pomůže předcházet vzniku problematické, odloučené lokality, která by přitahovala sociálně patologické jevy," uvedla místostarostka.

Parkour je fyzická aktivita spočívající ve schopnosti přemísťovat se co nejefektivněji a co nejelegantněji přes překážky, mimo jiné pomocí skoků, použít lze i akrobatické prvky.

Sedmá městská část společně s Technickou správou komunikací v uplynulých letech opravila podchody v okolí Vltavské a vytvořila v nich sportoviště. Lidé tu mohou využít překážek a jezdit na skateboardech či koloběžkách, prostor slouží i pro bikery. Umístěn je tu také basketbalový koš. Sportoviště je přístupné veřejnosti celoročně zdarma. Prostor zůstává nadále plně průchozí pro chodce. Úpravy vycházejí z návrhů Richarda Preislera a Martina Kontry, projekt připravilo U/U Studio.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Eva Hradilová

Štítky parkour, Vltavská, Praha 7, hřiště, podjezd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U stanice metra C Vltavská vznikne parkourové hřiště  |  Praha 7  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.