Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Šestka změní identitu díky logu a vizuálním prvkům. S Czechdesignem odstartuje otevřenou soutěž

Praha 6 se rozhodla změnit stávající vizuální podobu a ve spolupráci s odbornou organizací Czechdesign vyhlásí soutěž, ze které vzejde její nové logo a celková obměněná podoba. O vítězi otevřené designérské soutěže rozhodne porota složená z vážených odborníků i zastupitelů.

Nová vizuální identita

Šestka se odhodlala k radikálně změně a po sedmnácti letech chce změnit vlastní vizuální identitu. Důvodem je skutečnost, že stávající logo Šestky již neodpovídá nynějšímu vzhledu tohoto území, které se především během posledních několika let zařadilo mezi nejoblíbenější městské části Prahy.

Praha 6 je odvážná a sebevědomá městská část, stejně jako lidé, kteří v ní bydlí.  A taková by měla být i její značka, prezentace navenek i komunikace radnice. Jsem rád, že jsme se s radními jednomyslně shodli na soutěži o novou vizuální identitu, a také že jsme se rozhodli pro soutěž otevřenou, kam se může přihlásit téměř kdokoliv. Sám jsem velmi zvědavý, jaké návrhy se objeví, a těším se na diskuzi ohledně toho, jaká vlastně naše městská část je a co ji definuje,“ sdělil starosta šesté městské části Ondřej Kolář s tím, že Šestka chce k logu dodat i další vizuální prvky, které by dohromady tvořily jednotnou značku společně s organizacemi patřící k radnici.

Nejzajímavější moderní stavby Prahy: Robotická vinárna Cyberdog

V Praze se poslední roky staví čím dál více zajímavých staveb, které mohou konkurovat zahraničním skvostům. Podívejte se na výběr těch nejhezčích či nejzvláštnějších budov, které v posledních letech vznikly v hlavním městě České republiky. První...

Porota výherce vybere z finálních pěti návrhů

O profesionální vedení celé soutěže se postará organizace Czechdesign, se kterou se Praha 6 rozhodla spolupracovat. Oba subjekty během ledna společně zahájí přípravu zadání soutěže. Poté sestaví odbornou porotu, která se bude skládat především z respektovaných odborníků, ale také ze zástupců Prahy 6. 

První kolo soutěže má být oficiálně vyhlášeno v první polovině dubna, přičemž do druhého kola následně postoupí pouhých pět vybraných soutěžících, jejichž návrhy nejvíce nadchnou náročnou porotu.

Podobný typ soutěže jsme organizovali pro městskou část Praha 3. Vzešla z ní vizuální identita, která je výrazná, odvážná a hravá. Za dva roky své existence radnici přiblížila k občanům, zviditelnila Prahu 3 a téměř zlidověla. Věříme, že skvělého výsledku se dočkají i v Praze 6,“ vyjádřil se Radim Tuček, strategický ředitel Czechdesignu.

Školka U Vršovického nádraží je opravená. Má nové přístavby i keramickou pec

Mateřská škola U Vršovického nádraží prošla rozsáhlými úpravami. Rekonstrukcí prošly všechny tři pavilony jejich školky, dva z nich navíc dostaly nové přístavby. Děti v nich najdou například keramickou pec, v budoucnu by zde měla vzniknout celá...

Odkaz na architekturu 30. let 20. století

Současné logo Šestky, které její zástupci touží změnit, navrhl v roce 2005 Michal Kopecký. Návrh se skládá ze spojení čtverce a kruhu a odkazuje ke konstruktivistické a funkcionalistické architektuře 30. letUložit 20. století. Především funkcionalismus je na území Prahy 6 k vidění v hojném počtu. V tomto stylu jsou postaveny například domy z vilové kolonie Baba.

Koněv, policejní ochrana a kritika magistrátu. Starostou už nebudu, říká Ondřej Kolář z Prahy 6

Pražská Drbna přináší další díl ze seriálu rozhovorů se starosty městských částí. Ondřej Kolář (TOP 09) je starostou Prahy 6 od listopadu 2014. Starostou už bude jen rok, do příštích voleb. Po letošním zvolení do Sněmovny se rozhodl na post...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MČ Praha 6

Štítky logo, soutěž, design, proměna, Praha, Praha 6, městská část, radnice, Ondřej Kolář, Michal Kopecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šestka změní identitu díky logu a vizuálním prvkům. S Czechdesignem odstartuje otevřenou soutěž  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.