Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ve výkopu v Praze 6 našli podezřelý předmět připomínající granát. Podle pyrotechnika nakonec o granát nešlo

, aktualizováno 16. dubna 2021, 12:45

V pátek 16. dubna zasahovali policisté a hasiči v Komornické ulici v Praze 6. Ve výkopu zde byl totiž nalezen podezřelý předmět, který připomínal granát. Na místo byl povolán pyrotechnik, podle jehož slov o granát nakonec nešlo, informovali hasiči na svém twitteru.

Hasiči na Twitteru uvedli, že zasahují v Komornické ulici spolu s policií u nálezu podezřelého předmětu, který připomínal dělostřelecký granát. Nakonec se ukázalo, že o granát nešlo. Na Facebooku o nálezu informovala také šestá městská část.

Policisté s hasiči zasahovali u nálezu podezřelého předmětu, který se našel při výkopových pracech na zahradě domu. Čekali jsme na pyrotechnika, který následně vyloučil, že jde o granát. Jednalo se o takzvanou průtlačnou raznici. Nehrozí tedy žádné nebezpečí,“ uvedl pro Pražskou Drbnu policejní mluvčí Jan Daněk.

Minulé pondělí zasahovali hasiči u nálezu minometného granátu ve Vltavě nedaleko Žofína. Zde se o granát skutečně jednalo.

Podezřelý předmět vytáhl z vody pomocí magnetu člověk, který nález kolem 14:30 ohlásil na tísňovou linku 158,“ řekl policejní mluvčí Jan Rybanský. Během čekání na příjezd pyrotechnika bylo Masarykovo nábřeží uzavřené.

Nález minometného granátu ve Vltavě uzavřel Masarykovo nábřeží v Praze

Policisté dnes o půl třetí odpoledne uzavřeli Masarykovo nábřeží a některé přilehlé ulice. Důvodem byl nález minometného granátu ve Vltavě nedaleko Žofína.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky granát, hasiči, policie, Praha 6, Komornická ulice, Praha, Facebook, Twitter, Drbna.cz, Vltava, příkop, Slovanský ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve výkopu v Praze 6 našli podezřelý předmět připomínající granát. Podle pyrotechnika nakonec o granát nešlo  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.