Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V centrech sociální péče v Praze 6 se začalo očkovat proti koronaviru

Spolu s Ústřední vojenskou nemocnicí zajistila Praha 6 projekt pilotní vakcinace proti koronaviru v centrech sociální péče. Dobrovolně se nechala očkovat většina klientů domova pro seniory, domovů s pečovatelskou službou a léčebny dlouhodobě nemocných a rovněž terénní pracovníci Pečovatelské služby Praha 6.

Očkování je jediná cesta ven

Podle starosty Prahy 6 Ondřeje Koláře městská část přistupuje od začátku k řešení pandemie zodpovědně a s pokorou a stejně tak bude přistupovat i k očkování. „Očkování je jediná cesta ven ze stavu, ve kterém se nacházíme, a který nikoho netěší. Současná krize trvá bohužel až příliš dlouho, ničí příliš mnoho a nutí stále více lidí chovat se nestandardně. Nařízení všechny štvou a jsou nesrozumitelná, přináší víc chaosu a zloby,“ řekl Kolář. Z tohoto stavu se ale podle jeho slov nedostaneme odmítáním nařízení.

„Pro všechny z nás je důležité, abychom vydrželi, nepodléhali konspiračním teoriím a neblbli. Znám několik lidí, kteří jsou už naočkováni. Nikomu z nich nenarostla další končetina, ani nikdo nevysílá žádné mikrovlnné záření. Očkování, stejně jako roušky, pomáhá, neubližuje,“ dodal Kolář.

Spolupráce s Ústřední vojenskou nemocnicí

Tým z Ústřední vojenské nemocnice zároveň očkoval také terénní pracovníky přímé péče Pečovatelské služby Praha 6. O očkování byl velký zájem.

Městská část dlouhodobě spolupracuje s Ústřední vojenskou nemocnicí a nyní se společným projektem stalo očkování proti koronaviru v centrech sociální péče. „Jsem velice rád, že se podařilo odstartovat pilotní očkovací projekt, díky němuž můžeme pomocí vakcíny ochránit tu nejzranitelnější a nejohroženější skupinu, tedy seniory a dlouhodobě nemocné,“ říká Marián Hošek, radní Prahy 6 pro oblast sociální politiky a zdravotnictví, který věří, že těmto lidem dodá očkování nejen protilátky proti koronaviru, ale také potřebný optimismus a naději, že se budou moct již brzo vidět se svými blízkými.

Očkování využili téměř všichni klienti

První vlna očkování proběhla v domovech s pečovatelskou službou Šlejnická a Liboc a dále v léčebně dlouhodobě nemocných v Chittussiho ulici a v Domově pro seniory Elišky Purkyňové. Očkování provedl speciální tým Ústřední vojenské nemocnice u klientů, kteří dosud neprodělali nákazu koronavirem nebo nemají kontraindikace. Možnosti očkování využili téměř všichni.

Informační linku pro seniory kvůli očkování na koronavirus zřídila Praha 2

Novou informační linku 800 600 604 pro seniory zřídila radnice Prahy 2. Na lince se lidé dozví informace a mohou se také přihlásit k očkování proti koronaviru. Praha 2 také připraví informační kampaň pro seniory nad 80 let, které nemá v...

Senioři nad 80 let se budou moct registrovat do centrální databáze k očkování proti koronaviru. Podle věku a zdravotního stavu bude lidem přidělen možný termín očkování. Pokud by senioři registraci sami nezvládli, Praha 6 je ochotná jim nabídnout pomoc.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 6

Štítky očkování, Praha 6, senioři, koronavirus, COVID-19, Praha, pečovatelská služba, Ústřední vojenská nemocnice, Ondřej Kolář, Eliška Purkyňová, Marián Hošek, Léčebna dlouhodobě nemocných

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centrech sociální péče v Praze 6 se začalo očkovat proti koronaviru  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.