Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policie odhalila na stavbě v Praze patnáct cizinců, kteří v Česku pobývali nelegálně

Pražští policisté zajistili při kontrole stavby na Smíchově patnáct cizinců, kteří v České republice pobývali neoprávněně. Jde zatím o největší počet nelegálních pracovníků na jednom staveništi. I to je důvod, proč budou policisté v podobných akcích i nadále pokračovat.

Ve čtvrtek dopoledne provedla pražská cizinecká policie kontrolu stavby na Smíchově v Praze 5, při které se zaměřila na nelegální pobyt cizinců na území Česka a na dodržování vládních opatření. Akce s názvem GRAFIK II se zúčastnilo přes čtyřicet policistů, kterým sekundovali inspektoři ze Státní hygienické stanice a Oblastního inspektorátu práce.

Policisté zkontrolovali celkem pětasedmdesát osob, z čehož více než čtyřicet dělníků pocházelo z takzvaných třetích zemí. „Patnáct osob bylo zajištěno za účelem zahájení řízení o správním vyhoštění pro neoprávněné zaměstnání cizince a dále z důvodu ukončení přechodného pobytu cizinců na území ČR,“ vysvětlil policejní mluvčí Richard Hrdina.

V devíti případech policisté uložili příkaz pokutu za porušení zákona o ochraně veřejného zdraví, jelikož dělníci neměli při práci zakryté své dýchací cesty ochrannými prostředky.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky policie, stavba, cizinci, Praha, Česko, Smíchov, Cizinecká policie, Krajská hygienická stanice, Inspektorát práce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie odhalila na stavbě v Praze patnáct cizinců, kteří v Česku pobývali nelegálně  |  Praha 5  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.