Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIZUALIZACE: Podívejte se, jak bude vypadat Nový Barrandov. Praha 5 schválila studii

Vedení Prahy 5 schválilo uzemní studii, která se týká nové čtvrti, která plynule naváže na sídliště Barrandov. Na Novém Barrandově vznikne nové náměstí, velký park, škola, dvě školky, pošta i poliklinika.

Velký park pro sport a rekreaci

Územní studii mělo na starost studio A69 architekti. „Zadali jsme novou územní studii pro toto území, aby zde vznikla plnohodnotná městská čtvrť a nikoliv jen noclehárna. Městská část vznesla ve svých požadavcích, že chce velký park pro sport a rekreaci. Chceme doplnit vybavenost, která současnému sídlišti chybí, jako jsou škola, školky, pošta, poliklinika. Chceme, aby území bylo celkově koncepčně dořešeno,“ popisuje radní Zdeněk Doležal, který má v gesci územní rozvoj.

Veřejnost se se studií bude moci seznámit například na výstavě, která se na podzim uskuteční v Galerii G.

Shoda architektů, úředníků a developerů

Architekti museli najít shodu s vizí městské části, developerů a vlastní urbanistickou představou. „Studii jsme měli zadanou na přelomu let 2015 a 2016. Od té doby se proměňovala, ale principy, které jsme na začátku definovali, zůstávají. Mezi ně patří lineární park, jasná hranice zástavby, která je čitelná a nepřekročitelná. Pak například i pěší prostupnost nebo systém odvodnění,“ popisuje architektka Barbora Havrdová.

První část, která byla s Prahou 5 projednána v roce 2017, už probíhá. „Investor se například zavázal, že tu vybuduje nové náměstí, kde bude zastávka tramvaje a kde vznikne nová pošta. Návrh bude nyní představován veřejnosti, aby lidé mohli ovlivnit budoucí podobu náměstí. Co se týče dalšího území, tak tam je třeba změna územního plánu,“ dodává radní Doležal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto A69 architekti

Štítky bydlení, vizualizace, Nový Barrandov, Praha 5, Praha, Barrandov, Zdeněk Doležal, sídliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIZUALIZACE: Podívejte se, jak bude vypadat Nový Barrandov. Praha 5 schválila studii  |  Praha 5  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.