Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Děti, které v rámci protestu hrály hokej před magistrátem, mají nový zimní stadion

Na pozemku pražského magistrátu na pomezí Jinonic a Nových Butovic vyrostl nový zimní stadion. Sportoviště vzniklo na popud uzavření stadionu Nikolajka, kde měli svůj domácí led malí hokejisté HC Smíchov 1913. Nový zimní stadion, který je provizorní, postavil miliardář Slavomír Pavlíček v rámci dohody s klubem HC Smíchov 1913 a Krasobruslařským klubem Stadion Praha.

Nový stadion je pouze provizorní

Nový stadion je sice provizorní, ale plně funkční. Nabízí sociální zařízení, zázemí na uložení výstroje i na rozcvičení hráčů, mobilní sklad pro sportovní náčiní a administrativní zázemí. Ledová plocha má rozměry 26 krát 58 metrů a je zakrytá halou. U sportoviště je parkoviště pro 40 aut přístupné z Radlické ulice.

„Rád bych, aby když se na Praze 5 rozhodne nějaké dítě, že by rádo hrálo hokej, tak aby mělo odpovídající prostor a podmínky. Výhradní investice stála řádově k 80 milionům korun, velká část z toho padla na terénní úpravy," uvedl miliardář a spolumajitel herní firmy Bohemia Interactive Slavomír Pavlíček, který projekt zaplatil.

„Za to, že to tady je, může pan David Dušek (STAN), který byl radním pro sport na Praze 5. Když se po volbách vyměnily pozice, tak i nové vedení Prahy 5 projekt dokončilo. Takže děkuji i paní místostarostce Salajové,“ uvedl ve své řeči Pavlíček.

Nejstarší fungující zimní stadion v Praze končí. Nikolajku má nahradit nová hala

Zimní stadion Nikolajka v Praze 5 v nové sezoně již neotevře, městská část chce jednat s magistrátem o získání pozemku pro stavbu nového. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí Prahy 5 Lenka Abessi. Majitelem stadionu je firma NIKO Praha,...

Vzpomínky na hokej na Mariánském náměstí

Slavnostního otevření, které proběhlo v pondělí odpoledne, se zúčastnil i Michal Gandalovič, předseda a šéftrenér HC Smíchov 1913. „My jsme se 18. května loňského roku dozvěděli, že nám zavírají stadion. Znamenalo to pro nás docela velký problém. Asi čtrnáct dní jsem nespal,“ popsal první chvíle Michal Gandalovič. „Začali jsme jednat s Prahou 5 a s magistrátem, zapojila se iniciativa našich rodičů Za smíchovský led. V létě jsme se domluvili na postupu a výsledkem bylo, že se začal stavět nový stadion pro nás,“ dodal.

Právě rodičům z iniciativy předseda děkoval. „Vzpomínam, jak jsme hráli hokej na Mariánském náměstí, tyhle děti byly na tom zastupitelstvu. Takže patří dík i magistrátu,“ uzařel.

VIDEO: Malí hokejisté hráli před magistrátem. Praha 5 získá novou ledovou plochu

Pražské zastupitelstvo rozhodlo o tom, že hlavní město Praha poskytne městské části Praha 5 pozemky v Jinonicích, kde vyroste provizorní ledová plocha, která nahradí stadion Nikolajka, jehož majitel před časem informoval o tom, že sportoviště v...

Radnice Prahy 5 plánuje výstavbu trvalého stadionu

Na stadionu budou trénovat smíchovští hokejisté a krasobruslařský klub. Mateřské a základní školy budou mít v době vyučování možnost si objednat kluziště pouze pro sebe, a to za symbolickou částku. „Malí hokejisté se mohou konečně vrátit zpět na domovskou Pětku, veřejnost si může užívat bruslení na hladkém ledě a naše školky a školy mohou dětem popřát skvělý zimní zážitek," uvedla místostarostka Prahy 5 Monika Shaw Salajová (SEN 21). Výhledově radnice plánuje výstavbu trvalého stadionu.

V Praze je několik zimních stadionů, například na Výstavišti, ve Vršovicích, na Veleslavíně, v Braníku, v parku Grébovka, ve Stodůlkách, v Letňanech nebo ve Strašnicích. Kromě toho v zimě funguje řada dočasných kluzišť. V roce 2011 město nechalo kvůli špatnému stavu zbourat památkově chráněný zimní stadion na Štvanici, po jeho demolici se stala nejdéle fungujícím stadionem v metropoli právě loni uzavřená Nikolajka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Spisar

Štítky stadion, hokej, zima, HC Smíchov, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Děti, které v rámci protestu hrály hokej před magistrátem, mají nový zimní stadion  |  Praha 5  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.