Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Nemáte zahradu či terasu, na které byste mohli grilovat? Nevadí, Čtyřka zřídila další griloviště

Městské části již před lety začaly zřizovat takzvaná griloviště pro obyvatele i návštěvníky Prahy, kteří nemají vlastní zahradu či balkon a terasu, kde by mohli pořádat oblíbené grilovačky. Jedno z nejnovějších grilovišť, které slouží i jako místo pro setkávání, vzniklo v Hodkovičkách v Praze 4.

Griloviště nejsou v Praze neobvyklá

Nové místo na grilování Praha 4 nechala vybudovat u ulic Klánova a Havlovická v Hodkovičkách, nedaleko venkovní posilovny a lesoparku Hodkovičky, kde se schází mnoho občanů i návštěvníků Prahy, kteří rádi tráví svůj volný čas na čerstvém vzduchu. „Nové veřejné griloviště v Hodkovičkách navázalo na veleúspěšné griloviště na břehu Vltavy v Braníku a vhodně doplňuje altán, který v lesoparku v Hodkovičkách poskytuje přístřeší při nepřízni počasí,“ řekl radní Prahy 4 Tomáš Hrdinka (ANO 2011) s tím, že grilovistě je volně přístupné. „I když jsme jej instalovali tak trochu mimo grilovací sezónu, je možné, pokud to počasí dovolí, grilovat se svařákem i teď,“ dodal.

Volnočasový areál pod Nuselským mostem je o krok blíž k realizaci. Praha 2 vybrala firmu, která jej vybuduje

Za plánovaný volnočasový areál na Folimance pod Nuselským mostem zaplatí radnice Prahy 2 zhruba 28,6 milionu korun bez DPH. Práce provede firma Gardenline. Vyplývá to z informací zveřejněných ve věstníku veřejných zakázek. Proti plánu, který...

Čtyřka doufá, že zájemci budou udržovat pořádek

Nové místo určené na grilování a setkávání bude od dubna do října jedenkrát týdně uklízet a udržovat specializovaná firma, mimo sezonu bude firma servis poskytovat dvakrát týdně. I tak Čtyřka doufá, že na pořádek budou dbát samotní účastníci oblíbených grilovaček. Zájemci si musí přinést přinést vlastní palivo, do budoucna však Praha 4 zvažuje, že bude pravidelně dodávat vyschlé štípané dřevo z prořezávek stromů.

Tato realizace není v Praze neobvyklá, griloviště totiž zájemci naleznou například u Výstaviště či ve Stromovce v Praze 7, u Krčského lesu v Praze 4, nedaleko hostivařského parku v Praze 10, v Divoké Šárce v Praze 6 či v lesoparku Řepy-Motol v Praze 5.

Na břehu Vltavy vzniklo nové griloviště. Další bude možná na Pankráci

Radnice Prahy 4 zprovoznila nové místo na grilování. Nachází se v klidném místě na břehu Vltavy nedaleko branických ledáren. Griloviště je volně přístupné a láká na chvíle prožité u táboráku nebo grilování steaků, špízů nebo čerstvě nachytaných ryb.



 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha 4

Štítky grilování, griloviště, setkání, jídlo, volný čas, Praha, Praha 4, Hodkovičky, ANO 2011, Vltava, Braník, zahrada, terasa

Nemáte zahradu či terasu, na které byste mohli grilovat? Nevadí, Čtyřka zřídila další griloviště  |  Praha 4  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.