Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Volnočasový areál pod Nuselským mostem je o krok blíž k realizaci. Praha 2 vybrala firmu, která jej vybuduje

Za plánovaný volnočasový areál na Folimance pod Nuselským mostem zaplatí radnice Prahy 2 zhruba 28,6 milionu korun bez DPH. Práce provede firma Gardenline. Vyplývá to z informací zveřejněných ve věstníku veřejných zakázek. Proti plánu, který zahrnuje i zapuštěný ovál v zimě sloužící jako kluziště, protestují někteří místní obyvatelé. Budování má podle informací radnice začít v srpnu.

Pískoviště, hřiště na pétanque i místa pro grilování

Městská část původně v zadání soutěže odhadla cenu zakázky na 21,3 milionu korun bez daně. V areálu mají kromě oválu se zázemím vzniknout také veřejné toalety, pískoviště s vodním prvkem, hřiště na pétanque, místa pro veřejné grilování nebo stánek s občerstvením. Na prostranství přibudou chodníky, pergola a lavičky. Hotovo má být podle dřívějších informací za rok.

Proti záměru vznikla petice, jejíž autoři požadovali zredukování nebo úplné zrušení projektu. Ubere podle nich zeleně, což zhorší klimatické poměry v místě a zničí na Folimance poslední větší volnou zelenou plochu pro pobyt obyvatel. Radnice kritiku odmítla. Z celkové plochy parku 8,5 hektaru podle ní bude zabetonováno 985 metrů čtverečních na místě, kde není možné pěstovat trávník ani žádnou zeleň. Také se počítá s výsadbou stovek keřů, pěti stromů a 2000 trvalek a cibulovin, dodala radnice.

V úterý proběhne v Praze demonstrace za zachování Folimanky v její nynější podobě

Oznámení vedení Prahy 2 o tom, že park Folimanka pod Nuselským mostem by měl dostat novou podobu, rozpoutalo diskuzi. Ozvali se totiž odpůrci současné podoby návrhu změny, kteří iniciovali vznik petice s názvem Za změnu záměru „Folimanka –...

Revitalizace se dočká také park U Hradeb

Druhá městská část plánuje také úpravy parku U Hradeb mezi Horskou ulicí a novoměstským opevněním, v minulosti nechala opravit sousední zahradu Ztracenka. Na původně téměř neprostupném území vznikly nové mlatové chodníčky, byly vysázeny nové stromy a instalováno osvětlení. Opravený byl také nedaleký bastion.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, správa, příroda, rekreace, Praha, Nuselský most, radnice, Folimanka, Gardenline s.r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volnočasový areál pod Nuselským mostem je o krok blíž k realizaci. Praha 2 vybrala firmu, která jej vybuduje  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.