Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VÁNOCE NA ČTYŘCE: Bruslení na Pankráci a netradiční strom na Synkáči

V adventním čase našim čtenářům představujeme, jak letos vypadají Vánoce v jednotlivých městských částech Prahy. Městská část Praha 4 pro své obyvatele i návštěvníky rozsvítila strom před úřadem v ulici Antala Staška. Lidé si mohou v Praze 4 zabruslit na ledové ploše před centrem Arkády Pankrác, která má přes 600 metrů čtverečních. Přečtěte si, jaké jsou Vánoce na Čtyřce.

Netradiční vánoční strom na náměstí Bratří Synků

Co se počtu vánočních stromů týká, patří Praha 4 přes svou velkou rozlohu mezi ty chudší městské části. Rozsvícení vánočních stromů, které různou formou městská část Praha 4 podporuje, proběhlo v sobotu 3. prosince například v Táborské ulici před radnicí a na náměstí Generála Kutlvašra.

Na náměstí Bratří Synků se týž den v podvečer rozzářil zdejší specifický vánoční strom. Samotnému rozsvícení předcházelo odpolední zdobení perníčků dětmi v zimní zahradě Baštovy zmrzlinárny, prezentace rukodělných výrobků v Café V zahradě nebo strojení malého stromečku pro nejmenší děti. Adventního odpoledne uspořádala Nuselská parta a pan Jiří Reichl.


Strom na náměstí Bratří Synků.

Hlavní strom svítí před úřadem

Hlavní strom Prahy 4 stojí před úřadem městské části. „Strom jsme rozvístili před úřadem. Je to asi třímetrová jedle,“ řekl naší redakci mluvčí Prahy 4 Jiří Bigas. Strom rozsvítili Starosta Ondřej Kubín (ODS) a první místostarostka Irena Michalcová (ANO 2011) v pondělí 28. listopadu za účasti dalších radních Prahy 4.

„Jsem rád, že po dvou letech protikoronavirových opatření jsme konečně mohli rozsvítit náš vánoční strom bez roušek a respirátorů,“ řekl po akci starosta Čtyřky Ondřej Kubín„Bohužel ani tento rok není tak docela bez problémů. Ty letošní způsobila agrese Ruska proti Ukrajině, ale věřím, že je společně překonáme a v novém roce 2023 se nám všem bude dařit lépe. Přeji všem co nejklidnější předvánoční čas a šťastné Vánoce,“ doplnil.

Rozsvícení stromu před úřadem se zúčastnili členové Svazu bojovníků za svobodu, Československé obce legionářské, Sdružení bývalých politických vězňů ČR, Spolku bývalých příslušníků PTP a Vojenského sdružení rehabilitovaných.

Bruslení před centrem Arkády Pankrác

Od druhé adventní neděle svítí na území Prahy 4 vánoční výzdoba, ale jak naší redakci pověděl mluvčí radnice Jiří Bigas, městská část letos nepořádá žádné vánoční trhy.

Lidé si na Čtyřce mohou i letos zabruslit před nákupním centrem Arkády Pankrác. Plocha o velikosti 600 metrů čtverečních je v provozu od konce listopadu a otevřeno je každý den od devíti do devíti hodin. Pokud to počasí dovolí, bruslení před Arkádami potrvá do 26. února 2023. Vstupné na celý den stojí 90 korun, půjčení bruslí 80 korun. Děti do šesti let bruslí zadarmo.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 4

Štítky Vánoce, strom, bruslení, Praha 4

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÁNOCE NA ČTYŘCE: Bruslení na Pankráci a netradiční strom na Synkáči  |  Praha 4  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.