Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Z žižkovských lázní bude Dům tance. Oprava bude stát téměř tři sta milionů

Radnice Prahy 3 zažádala o dotaci 188 milionů korun z Národního plánu obnovy, kterou chce využít na rekonstrukci bývalých městských lázní v Husitské ulici na Žižkově na taneční centrum. Informoval o tom mluvčí městské části Pavel Trojan. Dům tance vznikne ve spolupráci s neziskovou organizací Tanec Praha. Předpokládané celkové náklady na rekonstrukci jsou 278 milionů korun.

Organizace Tanec Praha v minulosti uspěla ve výběrovém řízení Prahy 3 na pronájem čtyřpatrové budovy a radnici poskytla poskytla studie, analýzy a další podklady pro žádost o dotaci. „Prostor je vhodný pro vytvoření zkušeben, dílen, zvukového studia, wellness centra i kavárny či jídelny. Zájemcům všech věkových kategorií chceme nabídnout také otevřené zkoušky, lekce, debaty, čítárnu, knihovnu a hlavně nahlížení do tvůrčích procesů a možnost práce s profesionály," uvedla ředitelka Tance Praha Yvona Kreuzmannová.

Žižkovské lázně byly v provozu od roku 1903 a byly v nich mimo jiné dva bazény a parní lázně. Následně budova sloužila k několika jiným účelům. V posledních letech je dům prázdný. Loni v září byl v areálu bývalého branického pivovaru otevřen také Dům tanečního umění, kde sídlí například konzervatoř Taneční centrum Praha.

Peníze z Národního plánu obnovy z fondu EU bude ČR rozdělovat do roku 2026. Plán vznikl jako nástroj ke zmírnění dopadů epidemie covidu-19 a znovunastartování ekonomiky s využitím evropských peněz z Nástroje pro oživení a odolnost EU v letech 2021 až 2027. ČR by měla ve formě grantů získat 179 miliard korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Praha 3

Štítky kultura, stavby, Dům tance, Žižkov, Praha, dům, lázně, Pavel Trojan, Tanec Praha, Evropská unie, Česko, pandemie covidu-19, tanec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z žižkovských lázní bude Dům tance. Oprava bude stát téměř tři sta milionů  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.