Do prostor žižkovského parku Parukářka se po dvou letech opět vrací Žižkovské pivobraní. Pivo, hudba, ale také například mistrovství Žižkova v otáčení pivních tácků, kde mohou ženy i muži vyzkoušet, jak šikovné ruce mají. Tohle všechno nabídne pivní festival, který proběhne v pátek 10. a v sobotu 11. června 2022.
Devátý ročník oblíbené akce přinese už tradičně spoustu druhů piv z minipivovarů a malých pivovarů z celé České republiky a letos také z Polska. Fanoušci piva budou moci na mítě ochutnávat různé druhy ležáků, světlých i tmavých speciálů, piva filtrovaná i nefiltrovaná či svrchně kvašená a další. Kromě stánků s pivem budou v Parukářce také stány s občerstvením, kde nebudou chybět belgické hranolky, burgery, pochutiny z grilu nebo pivní zmrzlina.
Už tradičně se s Žižkovským pivobraním pojí také oblíbené mistrovství Žižkova v otáčení pivních tácků. Muži i ženy se mohou v sobotu odpoledne kvalifikovat v jednom ze stánků a ti nejlepší budou v odpoledních hodinách bojovat přímo na pódiu. Mistrem Žižkova v otáčení pivních tácků se může stát opravdu kdokoliv.
„Žižkovské pivobraní je akce, na kterou jsem se osobně každý rok těšil. Má za sebou osm ročníků a lze ji už tedy považovat za tradiční. Tato tradice ale musela být na dva roky přerušena kvůli pandemii covidu, letos už však jejímu konání nic nebrání a já jsem rád, že se nám podařilo devátý ročník připravit. Není to navíc akce jen o pivu, ale také o dobrém jídle, zábavě, hudbě a mnoha aktivitách pro děti,“ uvedl k akci v tiskové zprávě radní pro kulturu Pavel Křeček (STAN).
Zástupci Prahy 3 uvádí, že na akci mohou lidé vyrazit i s dětmi, protože je pro ně připravený doprovodný program od Nové Trojky. Nebude chybět oblíbené malování na obličej a se soutěžemi a zábavnými úkoly se představí jednotka sboru dobrovolných hasičů Praha - Žižkov, městská policie či Český červený kříž.
Co se týká programu, na své si přijdou milovníci hudby, ale také humoru. Během pátku a soboty se na pódiu představí hned devět kapel, stand-up komik Dominik Heřman Lev nebo Tomáš Matonoha, který předvede standup s kytarou. Moderátorem festivalu je Petr Ticháček. Podrobný program najdou zájemci zde.
Pivo se bude na akci čepovat do vratných NickNack kelímků. Zájemci si budou moci koupit brandované sklenice.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.