Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Praha 3 zve na tři deci. O víkendu proběhne 25. ročník Vinohradského vinobraní

Na náměstí Jiřího z Poděbrad proběhne v pátek 10. a v sobotu 11. září 2021 25. ročník Vinohradského vinobraní. Návštěvníci budou moci ochutnat vína a lahůdky z Čech, Moravy, ale i ze zemí někdejšího Rakouska-Uherska. Součástí doprovodného programu je například soutěž o nejlepší vinařství nebo nejhezčí knír.

Letošní 25. výroční vinobraní se ponese v duchu Rakouska-Uherska. „Dobovou atmosféru připomínající 140. výročí povýšení Žižkova na město doplní historická hraniční budka a kostýmované postavy císaře Františka Josefa a Sissi. Kromě skvělých vín z Čech a Moravy se mohou návštěvníci těšit například na vína ze strmých alpských svahů oceněných v prestižní soutěži The Mondial des Vins Extrêmes a na nejkvalitnější vína ze slovinských regionů Primorska, Posavje nebo Podravje,“ zve na akci radní pro kulturu Prahy 3 Pavel Křeček (STAN).

Návštěvníci se mohou těšit na tradiční slovinský pokrm borgač gulaš, slovenské domácí lokše se slanou i sladkou náplní, pochoutky z maďarských husích jater nebo oblíbený burčák všech barev a chutí.

Pražský Montmartre /II připravil hudební program hned vedle fontány. Kromě tradičního cimbálu vystoupí například Bára Hrzánová a Cigán Tour, Tomáš Matonoha „Na stojáka s kytarou“ nebo funky kapela Celeste & Charles. Návštěvníci vinobraní budou moci hlasovat o nejlepší vinařství Vinohradského vinobraní 2021 nebo se utkat v instagramové soutěži o nejhezčí knír. Pro nejmladší návštěvníky bude připravena dětská zóna s tematickými dílničkami, balónkář, taneční aktivity a malování na obličej.

„Vinohradské vinobraní se opět obejde bez plastů, ke koupi budou skleničky Prahy 3 se stylovým nápisem /II deci,“ uzavřela mluvčí Trojky Zuzana Křížková a dodala, že otevřeno bude po oba dny od 10 do 20 hodin.

Ohodnoť článek

Foto Praha 3

Štítky Vinohradské vinobraní, víno, kultura, akce, Praha, soutěž, náměstí Jiřího z Poděbrad, Česko, Rakousko-Uhersko, Morava, František Josef I., Starostové a nezávislí, Barbora Hrzánová, Tomáš Matonoha, Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 3 zve na tři deci. O víkendu proběhne 25. ročník Vinohradského vinobraní  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.