Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

U hlavního nádraží v Praze mohl vyrůst skatepark. Místo něj bude parkoviště Českých drah

Starosta Prahy 3 Jiří Ptáček (TOP 09) na svém facebookovém profilu před několika dny veřejnosti představil ambiciózní plán, který má s pozemkem pod železničním mostem mezi Vítkovem a hlavním vlakovým nádražím. V okolí mostních pilířů u ulice Trocnovské na území Prahy 3 by starosta rád viděl skatepark. S tímto návrhem však nesouhlasí České dráhy, které na místě postaví parkoviště pro své zaměstnance.

Skatepark na pozemku Českých drah? Spíš parkoviště

Starosta městské části Praha 3 Jiří Ptáček uvedl, že vedení Prahy před časem jednalo s Českými drahami o nabídce zajímavých pozemků pod železniční tratí na úpatí Vítkova. „Je to takové zvláštní a trochu zanedbané místo na hranici Prahy 3, ale pod tím monstrózním mostem má svoji poetiku,“ uvedl Ptáček k vizualizacím skateparku, který by starosta na hranici Žižkova rád viděl.

„Začali jsme prověřovat, jestli bychom zde nemohli vybudovat skatepark. Vznikla malá studie, co by se sem vešlo a jak by se to tady dalo uspořádat,“ uvedl Ptáček.

Skatepark se však pravděpodobně stavět nebude, pozemek je totiž ve vlastnictví Českých drah. „Zástupce Městské části Prahy 3 jsme dlouhodobě opakovaně informovali o tom, že pozemky prodat či pronajímat neplánujeme. Z našeho pohledu se jedná o strategickou lokalitu, která bude sloužit jako parkoviště pro služební vozidla Českých drah,“ uvedla mluvčí Českých drah Vanda Ranochová.

„Třeba se to obrátí k lepšímu“

Nápad realizace skateparku v urbanistickém prostředí mostních pilířů se přitom líbí například Maximu Habancovi, českému profesionálnímu skateboardistovi. „Skvělý nápad, třeba se to obrátí k lepšímu. Nicméně bych skoro naivně čekal, že zaměstnanci Českých drah nebudou do centra Prahy jezdit autem, když mají za rohem hlavák,“ rýpl si Maxim Habanec na Facebooku do Českých drah.

Starosta Prahy 3 vidí další příležitost na jiném kousku Žižkova. „Protože bychom ten skatepark opravdu rádi, souběžně prověřujeme i další lokalitu na Pražačce. Tam jde přímo o náš pozemek,“ vysvětlil.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jiří Ptáček

Štítky doprava, železnice, skatepark, parkoviště, Praha, České dráhy, pozemek, Jiří Ptáček, TOP 09, Vítkov, Žižkov, Maxim Habanec, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U hlavního nádraží v Praze mohl vyrůst skatepark. Místo něj bude parkoviště Českých drah  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.