Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Desáté Žižkovské pivobraní je tu. Nabízí muziku i mistrovství v otáčení pivních tácků

Do parku Parukářka na území Prahy 3 se o tomto víkendu vrací tradiční Žižkovské pivobraní. Hudbu, produkci celkem 33 minipivovarů, ale také například mistrovství Žižkova v otáčení pivních tácků, kde mohou ženy i muži vyzkoušet, jak šikovné ruce mají. Tohle všechno nabízí pivní festival, který proběhne v pátek 2. a v sobotu 3. června 2023.

Letos slaví Žižkovské pivobraní deset let

Žižkovské pivobraní probíhá v pátek 2. června od poledne do deváté hodiny večerní a v sobotu 3. června od desáté hodiny dopolední opět až do devíti hodin večer. Milovníci piva budou moci přímo u jednotlivých stánků v Parukářce ochutnat produkci 33 menších pivovarů. Kromě českých budou na místě nabízet své výrobky také dva polské pivovary.

Pivo budou prodejci servírovat do zálohovaných kelímků, ale fajnšmekři si mohou zakoupit speciální pivní sklenice nebo džbánky s logem festivalu. Součástí festivalu bude hlasování pro jednotlivé pivovary. Ten s nejvíce hlasy obdrží na závěr festivalu ocenění z rukou radního Prahy 3 pro kulturu Pavla Křečka (STAN).

„Žižkovské pivobraní je festival, na který si pravidelně nachází cestu nejen pivní znalci, ale i široká veřejnost. O jeho oblibě a tradici asi nejvíce svědčí to, že letos uspořádáme již desátý ročník. Věřím, že se vydaří počasí a pivobraní bude minimálně stejně tak úspěšné jako v předchozích letech,“ říká Pavel Křeček.

Návštěvníky potěší hudební program i mistrovství v otáčení pivních tácků

Během víkendu vystoupí na Žižkovském pivobraní celkem devět muzikantských uskupení. V pátek se představí například romská kapela Bachtale Apsa, kterou doprovodí zpěvačka a herečka Bára Hrzánová, nebo skupina Meadow Avenue kombinující jazz a funk. V sobotu si všichni přítomní budou moci zatančit na rokenrol v podání Slapdash Rockabilly nebo na hravou směsici tónů piana, saxofonu a trumpety v rámci show, kterou předvede DJ Gadjo CZ Quartet. 

Už tradiční součástí Žižkovského pivobraní je mistrovství Žižkova v otáčení pivních tácků. Muži i ženy se mohou v sobotu odpoledne kvalifikovat v jednom ze stánků a ti, kteří otočí nejvíc pivních tácků, budou bojovat ve finále přímo na pódiu o titul mistra v otáčení pivních tácků. Mistrem Žižkova se může stát opravdu kdokoliv.

V pátek i v sobotu pak policisté a dobrovolní hasiči na Parukářce představí svou techniku a Český červený kříž atraktivní formou poskytne osvětu ohledně první pomoci. Děti si díky spolku SportKids budou moci vyzkoušet různé sportovní aktivity, například lukostřelbu, balancování na laně nebo jízdu na kole po speciální dráze. Rodinné centrum Nová Trojka pak bude mít připravené dílny, kde si děti vyrobí drobné předměty.  

Pivovary: Permon Sokolov, Ládví Cobolis, Záhora, Malý Janek z Jinec, Bad Flash, Moucha, WildCock, Hradecký Klenot, SQBRU, Sněžka, Rodinný pivovar Švihov, Raven, Pivovar Pacov, Kounický pivovar, Antoš, Minipivovar Richard, Starokladno, Psychovar, Pivovar Obora, Nachmelená opice, MadCat, Rodinný pivovar Rampušák, Vinohradský pivovar, Matuška, Potmehúd, Pivovar Švabín, Rodinný minipivovar Valášek, Kynšperský zajíc, Pivovar Louka, Přeštický pivovar, Pivovar U Hušků, Browar Sto Mostów, Browar Lužany

Hudební program:

Pátek 2. června

  •  15.30–16.30 Meadow Avenue
  •  17.00–18.00 Bachtale Apsa a Bára Hrzánová
  •  18.30–19.30 Pohřební kapela
  •  20.00–21.00 So Fine

Sobota 3. června

  •  12.00–14.00 ReCovers
  •  15.00–15.45 The Basketles – The Beatles Revival
  •  15.45–16.30 Creedence Czech Revival
  •  18.00–19.00 Slapdash Rockabilly
  •  19.30–21.00 DJ Gadjo CZ Quartet

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Žižkovské pivobraní

Štítky pivo, Žižkovské pivobraní, festival, zábava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Desáté Žižkovské pivobraní je tu. Nabízí muziku i mistrovství v otáčení pivních tácků  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.