Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Žižkovský Mordor zdobí nový mural. Místo jsem si vybral, protože ho zbourají, říká autor

Věž telekomunikační budovy na Žižkově přezdívané Mordor nově zdobí obří umělecké dílo. Mural nazvaný Zachránce žen tam ale dlouho nezůstane, celý objekt by měl být totiž do konce října srovnán se zemí. A přesně proto si ho autor JW Mind Strike vybral.

O svém novém díle na Mordoru informoval JW17 na Facebooku v pondělí. Mural o velikosti šestnáct na osm metrů nazval Savior of women, zachránce žen. „Inspirovala mě samotná zeď a ta střecha, je to vlastně takový zachránce,“ popsal JW Mind Strike pro redakci Pražské Drbny.

Malba ale bude na věži jen maximálně do letošního října, do toho termínu má skončit demolice celé Ústřední telekomunikační budovy.

„Já si tak vybírám všechna místa, abych nikde moc nepoškodil architekturu. A ve chvíli, kdy bylo jasné, že to půjde k zemi, tak mi to přišlo příhodné. Místo znám, věděl jsem o něm, je to ikonická stavba,“ vysvětlil umělec.

Jak se na střechu na staveništi dostal, nechtěl prozradit. Přiznal ale, že dílo mu zabralo celý jeden den.

Hygienici kontrolovali únik azbestu při demolici Mordoru. Svého odborníka přizval i starosta Trojky

Inspektoři Hygienické stanice hlavního města při neohlášené kontrole zjišťovali, zda při demolici bývalé Ústřední telekomunikační budovy na Žižkově nedochází k úniku částic azbestu do vzduchu. Podle měření je stav vyhovující. Stavbu s vlastním...

Demolice budovy začala v polovině letošního ledna a skončit má v říjnu. Na bourání dohlíží i pražští hygienici, odstraňují se totiž i materiály s rakovinotvorným azbestem. Zatím provedli tři kontroly, další budou pokračovat.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto JW Mind Strike, Michal Vronský

Štítky Ústřední telekomunikační budova, demolice, mural, JW17

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žižkovský Mordor zdobí nový mural. Místo jsem si vybral, protože ho zbourají, říká autor  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.