Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Praha 2 představila novou poznávací trasu. Lidé se vydají po stopách Milady Horákové

Druhá městská část připravila už čtvrtou část svého seriálu venkovních poznávacích her. Tentokrát se zájemci podívají na místa spjatá s osobností Milady Horákové, která se tu narodila, prožila dětství i studovala.

Po cestě je devět zastávek s otázkami

„Poznávat historii a dozvídat se zajímavosti lze zábavnou formou, i když jde o vážnější témata. Po odhalení nové pamětní desky na rodném domě Milady Horákové a vydání publikace jsme se rozhodli život statečné ženy, která se stala symbolem odporu proti totalitě ve 20. století, přiblížit také novou trasou hry Putování Prahou 2,“  představil v tiskové zprávě téma nové hry její iniciátor Jaroslav Šolc, místostarosta Prahy 2 pro oblast kultury.

Trasa sestává z devíti stanovišť, na kterých lidé získají informace o životě Milady Horákové i samotných místech. S otázkami na papíře nebo v chytrých telefonech mohou řešit úkoly a získávat body do soutěže. Za jejich dostatečný počet se pak mohou zúčastnit slosování o věcné ceny. Samotná soutěž trvá do konce května.

„Účastníci hry se vydají od rodného domu dalšími místy na Vinohradech, kde byla Milada, rozená Králová, pokřtěna, vyrůstala, chodila do škol a vdala se. Navštíví i místa na Novém Městě a na Vyšehradě, kde je uctěna její památka,“ popsal trasu místostarosta.

Letos vzniknou ještě dvě trasy

„Již teď připravujeme další putovní hry, které se vztahují k tématům spojeným s českou historií procházející naší městskou částí. Jednou z nich je trasa ke 160. výročí vzniku Sokola, druhou si pak připomeneme 80 let od akce Anthropoid. Obě nové trasy otevřeme ještě v prvním pololetí a zájemci o venkovní hry se tak mají na co těšit. Novinkou bude i dlouhodobé sbírání bodů z libovolných tras Putování Prahou 2 v rámci Roku Dvojky, kdy limitem pro účast v soutěži o věcné ceny bude zisk symbolických 222 bodů,“ dodal Šolc.

Milada Horáková se narodila na Královských Vinohradech, pokřtěna byla v kostele sv. Ludmily a s rodiči bydlela v dnešní Rumunské ulici. Studovala vinohradské gymnázium v Korunní a po vyloučení ze studií dívčí lyceum ve Slezské.

Ohodnoť článek

Foto Praha 2

Štítky Praha, Milada Horáková, Jaroslav Šolc, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 2 představila novou poznávací trasu. Lidé se vydají po stopách Milady Horákové  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.