Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pod Nuselským mostem vznikne v budoucnu volnočasový areál

V Praze 2 pod Nuselským mostem vznikne na volném prostranství volnočasový areál. Nyní se nachází v místě pouze udusaná hlína, která se však v budoucnu změní například v ovál, který bude v zimě využívaný jak kluziště, budou zde také stroje na cvičení nebo zeleň. Dojde také k úpravě nynějších vstupů do parku Folimanka. Radnice Dvojky chystá také proměnu nedalekého prostoru U Hradeb.

Hřiště, plocha pro grilování i knižní stánek

Největší plochou bude ovál v zimě využívaný jako kluziště, po zbytek roku podle libosti pro pobyt venku a různé individuální aktivity návštěvníků areálu,“ uvedl místostarosta Prahy 2 Václav Vondrášek (ODS).

Co se týče oválu, tak ten bude částečně zapuštěn do země a z jeho okraje bude vystupovat podstavec pro sochu skateboardisty. Ta stála nedaleko a bude přesunuta na nové místo. Ovál bude v létě sloužit jako sportovní, rekreační či taneční plocha, v zimě se změní na kluziště pro veřejné bruslení. Chladicí technologie bude mobilní a přivážet ji bude radnice pouze na zimu.

V areálu se bude nacházet také hřiště, vodní prvky, plocha pro grilování, hřiště na pétanque nebo knižní stánek. V plánu je také kiosek s občerstvením či veřejné toalety. Bude zde možné také pořádat menší sportovní či kulturní akce.

Městská část chystá kromě Folimanky také úpravu nedalekého prostoru U Hradeb podél Horské ulice v těsné blízkosti zahrady Ztracenka a Bastionu XXXI.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Petr Dolínek

Štítky ČR, příroda, rekreace, Praha, Praha 2, Nuselský most, Folimanka, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod Nuselským mostem vznikne v budoucnu volnočasový areál  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.