Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vinohrady patří mezi nejvíc cool čtvrti na světě. Zahraniční magazín vyzdvihuje západ slunce v Riegráčích

Pražské Vinohrady se umístily na 28. místě v žebříčku top 40 nejvíc cool městských částí. V žebříčku magazínu Time Out tak Vinohrady překonaly čtvrti v městech jako jsou Toronto, Istanbul nebo Montreal. Time Out na Vinohradech vyzdvihl hlavně pestrou škálu tamních podniků, náměstí Jiřího z Poděbrad a Náměstí Míru. V perfektním dnu na Vinohradech by lidé měli podle magazínu navštívit Vinohradský Parlament nebo Lokál Korunní.

Perfektní den na Vinohradech začíná brunchem Cafefin, pokračuje obědem v Lokálu a končí západem slunce v Riegrových sadech

Magazín Time Out sestavuje svůj žebříček každoročně a Vinohrady v něm nefigurují poprvé. Do top 40 se dostaly již před dvěma lety, loni je však vystřídala Letná. Magazín opěvuje hlavně ulice napěchované tradičními českými a zahraničními restauracemi, nezávislými kavárnami, bary a v neposlední řadě zelení. Zmiňuje však také Náměstí Míru s neogotickým kostelem svaté Ludmily, kde jsou jednou z největších událostí roku a takzvanou must-visit věcí vánoční trhy.

Při perfektním dnu na Vinohradech byli lidé měli začít brunchem v Cafefin na Náměstí Jiřího z Poděbrad, pokračovat procházkou přes Náměstí Míru na oběd buď v Lokálu Korunní nebo ve Vinohradském Parlamentu. Den by měl skončit proslulým sledováním západu slunce v Riegrových sadech a pivem ve Vinohradském pivovaru.

Křižíkova ulice v Praze patří mezi nejvíc cool ulice světa. Za sebou nechala i světové bulváry

Křižíkova ulice se dostala do výběru třiceti nejvíc cool ulic světa magazínu TimeOut. Ulice spojující Florenc s Invalidovnou oslnila redaktora Davida Creightona, který vyzdvihl způsob, jakým se Křižíkova ulice vypořádala se záplavami, doporučil...

Žebříček ovládla čtvrť Laureles z kolumbijského Medellínu

Vítězem žebříčku a tou nejvíc cool čtvrtí na světě se stala kolumbijská čtvrť v Medellínu - Laureles. Čtvrť je domovem bulváru La 70, který ožívá hlavně v noci. Autory žebříčku zaujalo hlavně skloubení pestrého nočního života a tradiční kolumbijské atmosféry. Laureles nabízí také spoustu parků, jóga studií a nespočet kaváren.

Druhé místo zaujala část Irského Dublinu - Smithfield. Místo, kde se pojí tradice s tvořivostí a aktivismem, díky tomuto štítku se Smithfield umístil tak vysoko. V žebříčku se také dočteme o pestrosti zdejších podniků, kde vedle tradičních barů stojí například veganská restarace nebo umělecká kavárna.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská část Praha 2

Štítky Vinohrady, čtvrť, žebříček, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vinohrady patří mezi nejvíc cool čtvrti na světě. Zahraniční magazín vyzdvihuje západ slunce v Riegráčích  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.