Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Praha 10 plánuje dva nové parkovací domy. Vejde se do nich přes tři sta aut

Desátá městská část chce nechat postavit dva nové parkovací domy, které občanům nabídnou celkem 336 stání. Jeden by měl stát v ulici V Olšinách, druhý v Jahodové. Záměr už schválila rada městské části.

V Olšinách by měl vyrůst dům s 204 místy, kam by spadali řidiči z ulic U Primasky, Solidarita a Průběžná.

V Jahodové chce radnice dům postavit vedle obchodního centra a využije k tomu pozemek, kde v současnosti parkuje asi 75 vozů. Po dokončení to bude 132.

Mětská část si zatím nechala vyhotovit studie proveditelnosti obou staveb a teď připravuje zadávací řízení zpracovatele projektů.

„V obou parkovacích domech se rovněž počítá s parkováním elektromobilů a místy pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace,“ uvedl v tiskové zprávě místostarosta Prahy 10 Martin Sekal (ODS), který má dopravu a parkování na starost. „Studie proveditelnosti nám pomohly vybrat nejvhodnější lokality z hlediska navýšení parkovací kapacity. Postupně je projednaly Komise pro dopravu a parkování a Výbor pro životní prostředí a infrastrukturu,“ popsal místostarosta Sekal. 

Ohodnoť článek

Foto Praha 10, Intar, Atelier 99

Štítky parkovací dům, studie, jahodová, v olšinách, praha 10, Praha, Olšina, parkování, ODS, Výbor pro životní prostředí Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 10 plánuje dva nové parkovací domy. Vejde se do nich přes tři sta aut  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.