Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VÁNOCE NA DESÍTCE: Deset vánočních stromů, Ježíškova kancelář a vánoční městečko

V adventním čase představujeme čtenářům Pražské Drbny, jak letos vypadají Vánoce v jednotlivých městských částech Prahy. Městská část Praha 10 ozdobila symbolických deset stromů, připravila místo pro psaní dopisů Ježíškovi, chystá koncert, sbírku pro zvířecí útulek a vánoční městečko.

Hlavní strom je rostlý

Napříč Desítkou svítí od první adventní neděle všech deset vánočních stromů, včetně hlavního stromu Prahy 10 na náměstí Svatopluka Čecha, který rozsvítili 27. listopadu. Je to desetimetrová borovice douglaska, kterou na místě za tím účelem vysadili. Kromě toho jsou stromy slavnostně nazdobené a rozsvícené u metra Strašnická, u Vršovického zámečku, v Malešicích u OC Oáza, v parku Solidarita nebo u mateřské školy Rembrandtova na Skalce, na Zahradním Městě u knihovny OC Cíl a u OC Květ a u křižovatky Bohdalecké a Moskevské.

Hlavní strom na náměství Svatopluka Čecha
Strom v Malešicích
Strom u metra Strašnická.
Strom u Vršovického zámečku.
Strom v parku Solidarita.

„Na Kubánském náměstí jsou navíc, již tradičně, stromečky jednotlivých škol a školek, které naše městská část zřizuje,“ sdělil redakci Pražské Drbny mluvčí Desítky Jan Hamrník.

"Náklady na letošní vánoční výzdobu srovnatelné s minulými roky"

I když radnice nechává svítit tolik stromů, dekorace se neprodraží. „Zaměřili jsme se na výběr úsporného osvětlení, i proto budou náklady na letošní vánoční výzdobu srovnatelné s minulými roky. Zároveň ale sváteční aktivity připravujeme tak, aby byly důstojné, obecně chceme šetřit tak, aby to občané na běžném provozu poznali co nejméně,“ vysvětlil Hamrník.

Všechen hlavní vánoční program se odehrává právě na náměstí Svatopluka Čecha, kde je pro děti připravena Ježíškova nebeská kancelář, ve které mohou děti napsat svá přání.

Právě tam i poslední adventní neděli vyroste vánoční městečko. „Hned v neděli 18. prosince proběhne adventní koncert a komentovaná prohlídka kostela, až do 22. prosince na místě budou stánky s občerstvením od lokálních podniků, dílničky pro děti, vystoupení dětských sborů našich škol, desítkových zpěváků a kapel. Den před Štědrým dnem si můžete přijít pro betlémské světlo nebo na rybí polévku,“ uvedl na webu místostarosta Desítky Pavel Šutka (ODS).

Za bruslením do Strašnic

Desítka se rozhodla pomoci i opuštěným psům a kočkám a 21. prosince pro ně pořádá sbírku v Heroldových sadech. Lidé mohou od dvou do pěti odpoledne přinést deky, pelíšky, granule, konzervy a další dárky.

Vlastní kluziště desátá městská část nemá, lidé se ale mohou přijít zabruslit do strašnického Icerinku za dvě stě korun nebo do areálu HC Slavia v Edenu.

Ohodnoť článek

Foto Praha 10

Štítky Vánoce, koncert, bruslení, Praha 10, stromy, osvětlení, energie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÁNOCE NA DESÍTCE: Deset vánočních stromů, Ježíškova kancelář a vánoční městečko  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.