Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vánoční trhy v Praze? Zrušený kulturní program a občerstvení jen pro očkované

Společnost Taiko dnes představila podobu vánočních trhů na Staroměstském náměstí, které po sedmnácté pořádá. Trhy se do centra Prahy vrací po dvou letech, ale neobjedou se bez přísných hygienických opatření. Prodej občerstvení bude umožněn pouze návštěvníkům, kteří předloží doklad o očkování nebo prodělání nemoci covid-19. Pokud se návštěvník neprokáže, nebude podle pořadatelů obsloužen. Kulturní program byl zrušen úplně. Trhy začínají už tuto sobotu a potrvají do 6. ledna. Menší trhy se budou konat na náměstí Republiky od 27. listopadu.

Slavnostní rozsvěcení stromu je zrušeno

Slavnostní rozsvěcení přes jednadvacet metrů vysokého smrku ztepilého na Staroměstském náměstí bylo zrušeno, vedení města se nechce dostat do situace, kdy by se davy lidí sešly na Staroměstském náměstí v určitou hodinu.

„Pokud se Pražané chtějí podívat na Staroměstské náměstí, mohou přijít od brzkého rána do pozdního večera. Strom bude svítit už po celý první adventní víkend,“ uvedl na dnešní tiskové konferenci radní hlavního města Prahy Jan Chabr (TOP 09).

Program je zrušený, při prodeji občerstvení proběhe kontrola

Kulturní program pražských vánočních trhů byl kompletně zrušen. Co se týká jídla a pití, jeho prodej bude umožněn pouze návštěvníkům, kteří předloží doklad o očkování nebo prodělání nemoci covid-19.

„Je to z důvodu bezpečnosti samotných zákazníků. Opatření se vzhledem k situaci mohou měnit a budeme reagovat na vývoj situace,“ pověděl výkonný ředitel společnosti Taiko, která trhy už tradičně pořádá, Jan Dell„Naší prioritou je, aby svátky Vánoce byly pro nás bezpečné a proběhly na Staroměstském náměstí,“ dodal.

Vánoční strom pro Prahu už stojí na Staroměstském náměstí. Podívejte se

Pracovníci společnosti Technologie hlavního města Prahy přivezli během dnešního brzkého rána na Staroměstské náměstí strom, který letos bude těšit místní i turisty v rámci největších vánočních trhů v České republice. Přes jednadvacet metrů vysoký...

Praha zrušila slavnostní rozsvěcení stromu na Staroměstském náměstí

Pražský vánoční strom, který dnes pozdě večer přivezou pracovníci společnosti Technologie hlavního města Prahy na Staroměstské náměstí, se měl slavnostně rozsvítit tuto sobotu 27. listopadu. Tato akce se však ruší. Dnes večer to oznámilo vedení...

Vánoční strom v barvách Prahy

Dominantními barvami pražského vánočního stromu budou zlatá a červená, tedy barvy hlavního města. Vánoční strom letos ozdobí téměř šest kilometrů světelného řetězu, 240 baněk a přes čtyřicet 3D sněhových vloček.

„Vše korunuje téměř dvoumetrová vánoční hvězda na špici stromečku, který má přes dvacet metrů,“ popsal podobu letošního stromu předseda představenstva společnosti Technologie hlavního města Prahy Tomáš Jílek. Strom bude nazdobený do pátku, o to se postará deset zaměstnanců.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Vánoce, trhy, program, Staroměstské náměstí, Praha, vánoční trhy, vánoční stromek, Jan Chabr, TOP 09, Tomáš Jílek, Dell, Technologie hlavního města Prahy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční trhy v Praze? Zrušený kulturní program a občerstvení jen pro očkované  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.