Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VOLBY 2020: Na drive-in volebních místech už se volí. Jedno je na Letné, druhé na Proseku

2. a 3. října a v případě druhého kola ve dnech 9. a 10. října 2020 se ve třech volebních obvodech v Praze uskuteční volby do Senátu Parlamentu České republiky. Magistrát hlavního města Prahy však musel přijít s řešením a organizací voleb pro osoby v nařízené karanténě a izolaci. Od dnešní sedmé hodiny ranní do třetí hodiny odpolední probíhají volby v drive-in volebních místech po celé republice.

Lidé v karanténě mohou hlasovat u drive-in volebního stanoviště nebo doma do zvláštní přenosné volební schránky. Pro hlasování v domácnosti musí volič podat telefonickou žádost nejpozději do čtvrteční osmé hodiny večerní.

Praha zveřejnila telefonní čísla pro hlasování v senátních volbách. Lidé budou moct volit z domu do přenosné schránky

Ve dnech 2. a 3. října a v případě druhého kola ve dnech 9. a 10. října 2020 se v Praze uskuteční ve třech volebních obvodech volby do Senátu Parlamentu České republiky. Voličům v nařízené karanténě nebo v izolaci bude umožněno hlasovat u...

Prioritní možností však jsou drive-in volební místa, kam je možné zajet autem stejně jako do drive-in testovacích míst na koronavirus. Voliči nevystupují z aut, ale svůj hlas házejí do urny okénkem. Přítomna je volební komise, kterou tvoří zapisovatel a tři vojáci Armády ČR.

Termín senátních voleb je na drive-in místech ve středu 30. září pro první kolo a 7. října pro druhé kolo. V obou případech bude místo k dispozici od 7:00 do 15:00 hodin.

V Praze máme zdvě volební stanoviště. Jedno stanoviště rozdělené na dvě části pro každý volební obvod zvlášť vzniklo na parkovišti na Letné pro volební obvody č. 27 (Praha 1) a č. 21 (Praha 5). Další stanoviště je na parkovišti za Poliklinikou Prosek pro volební obvod č. 24 (Praha 9).

Ohodnoť článek

Foto praha.eu

Štítky volby, drive-in, Praha, Letná, Prosek, Parlament České republiky, Senát Parlamentu ČR, Pražský magistrát, Česko, Armáda České republiky, Volby do Senátu Parlamentu České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2020: Na drive-in volebních místech už se volí. Jedno je na Letné, druhé na Proseku  |  Volby  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.