Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Race to Wimbledon 22 zná své vítěze. Dirlbeck ovládla dvě kategorie

V Libeňském zámečku dnes vyvrcholil turnaj Race to Wimbledon slavnostním vyhlašováním celkových vítězů jednotlivých kategorií. Ti kromě trofejí a plaket získali i poukazy na nákup tenisového vybavení v hodnotě několika tisíc. Hned ve dvou kategoriích zvítězila Isabella Dirlbeck.

Atraktivní turnaj zorganizoval zakladatel bohnického tenisového klubu Jiří Knížek. „Přemýšleli jsme, jak dostat víc dětí na turnaje. A vymysleli jsme, že bychom mohli začít ohodnocovat nejen ty zarputilé výherce, ale i hráče, kteří jezdí třikrát, čtyřikrát za sezonu,“ uvedl na slavnostním vyhlášení Knížek. Dodal, že děti už se mohou těšit na další, na léto už totiž připravuje obdobnou sérii turnajů Race to Roland Garros 23.

Přínos turnaje ocenil i starosta Osmičky Ondřej Gros (ODS). „Jsem rád, že se to povedlo uskutečnit. Sport je strašně důležitý nejen proto, abychom byli zdraví, ale sport především vychovává. K fair play, k tomu umět prohrát, přijmout porážku a poučit se z ní,“ sdělil Gros.

Drbna je mediálním partnerem unikátního projektu Race to Wimbledon.

Kategorii starších žákyň i dorostenek ovládla Isabella Dirlbeck, jejímiž vzory jsou Petra Kvitová a Serena Williamsová. „Jsem ráda za ten dorost, to je o kategorii výš. Tam jsem si zahrála super zápasy, i s těmi lepšími,“ řekla Dirlbeck. „Tenis bych chtěla hrát pořád. Dokud na to bude síla a dovednosti," dodala její spoluhráčka Adéla Tieralová, která skončila na čtvrtém místě.

Vítězka kategorie mladší žákyně Diana Chrástilová přiznala, že někdy trénuje až čtyři hodiny denně. „Za poukaz si koupím celý nový bag, tenisovou tašku,“ řekla redakci Pražské Drbny Chrástilová.

Mezi mladšími žáky zvítězil Josef Kovář, nejlepší starší žák byl Václav Severýn. „Tenis mě baví hodně, ale v budoucnu bych chtěl řídit vlaky. Za výhru si koupím raketu, zkusím novou značku. Mám radost, ale chtěl jsem být první. Během celé série turnajů jsem chyběl jen jednou,“ prozradil Matěj Köhler, druhý v kategorii starších žáků.

Hráči během turnaje kromě bodů do žebříčku svých kategorií dostávali i virtuální žetony do slosovací soutěže o výlet na tenisový turnaj Wimbledon 2022. Každý odehraný zápas jim tak zvyšoval procentuální možnost výhry. Na slavný turnaj se tak podívají i tři mladí tenisté, kteří sice ve své kategorii nevyhráli cenu, ale svou účastí na průběžných turnajích zvyšovali svou šanci vyhrát výlet pro dva na světoznámý turnaj.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Libor Matoušek,

Štítky sport, tenis, Bohnice, LOB S.A. Bohnice, Race to Wimbledon, Praha, Wimbledon, Libeňský zámek, Ondřej Gros, French Open, ODS, Serena Williamsová, Petra Kvitová, Josef Kovář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Race to Wimbledon 22 zná své vítěze. Dirlbeck ovládla dvě kategorie  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.