Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Ve Vltavě v centru Prahy dnes budou plavat stovky otužilců

Pod Národním divadlem v Praze se dnes budou opět nořit do chladné Vltavy otužilci. V 11:00 začne tradiční vánoční plavecký Memoriál Alfreda Nikodéma, nejstarší a největší otužilecká akce v tuzemsku. Start i cíl je na severním cípu Slovanského ostrova a kromě kondičních tratí na 100 a 300 metrů se poplave i soutěžní trasa dlouhá 750 metrů jako Memoriál Františka Venclovského. Pořadatelé čekají asi čtyři stovky plavců, voda má mít podle předpovědi kolem šesti stupňů Celsia.

Pořadatelé slibují mezi účastníky akce i letošní přemožitelku kanálu La Manche Markétu Pechovou, která jako první plavkyně překonala kanál bez dolní končetiny a části plíce. Zaplavat si přijdou i dřívější přemožitelé kanálu La Manche - olympionička Lenka Štěrbová a Abhejali Bernardová, která navíc vloni úspěšně zdolala novozélandský Cookův průliv. Nejstarším plavcem by měla být paní Božena Černá z pořádajícího I. plaveckého klubu otužilců Praha, které je 89 let, pravděpodobně nejmladším účastníkem bude dvanáctiletá Nela Habelová.

První vánoční plavání otužilců ve Vltavě, tehdy pod vedením samotného Alfreda Nikodéma (1864 až 1949), zakladatele sportovního otužování v Československu, se konalo v roce 1923.

Autoři | Foto I. plavecký klub otužilců Praha

Štítky ČR, kondice, Praha, Vltava, plavec, Národní divadlo v Praze, František Venclovský, Slovanský ostrov, Lamanšský průliv, Lenka Štěrbová, Abhejali Bernardová, Božena Šustrová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vltavě v centru Prahy dnes budou plavat stovky otužilců  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.