Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lvi Praha nevyužili šanci získat volejbalový titul. Čtvrtý finálový zápas doma prohráli

Obhájce titulu Karlovarsko porazilo ve finále extraligy volejbalistů Lvy Praha 3:1 na sety a vyrovnalo na 2:2 na zápasy. O mistrovi se rozhodne v pondělí v Karlových Varech. V sérii dál kralují hostující týmy, ani jeden z finalistů ještě doma nevyhrál.

Karlovarsko, které odvracelo konec sezony, vstoupilo do zápasu s větším nasazením než domácí. Výborně podávalo, bránilo na síti i v poli a Lvi dlouho marně hledali rytmus. Západočeši postupně navyšovali svůj náskok až na 20:12. Pak domácí začali stahovat a přiměli trenéra hostů Nováka ke dvěma oddechovým časům, přesto prohráli 19:25.

Druhý set byl o poznání vyrovnanější, v jeho úvodu přišel u domácích na smeč Čech místo Smithe a Lvi pak vedli. Karlovarsko nahradilo na smeči Ihnáta Wiesem a srovnalo. V koncovce pak přišel sporný moment, kdy videorozhodčí odhalil takřka neviditelnou teč domácího bloku a místo 20:21 to bylo 19:22. Pak přišlo eso Jakuba Ihnáta a set se zlomil ve prospěch hostů, kteří ho získali 25:20.

Třetí sadu zahájilo Karlovarsko dělovými servisy v podání Zajíčka a Indry a odskočilo na 8:1. Vedlo ještě 17:10, ale pak se zkaženými servisy připravilo o tlak a domácí se vrátili do hry. Udělali několik bodových sérií a otočili na 22:19. Koncovku zvládli a po výhře 25:23 si vynutili pokračování zápasu.

I ve čtvrtém setu pálili hosté na servisu ostrými. Dostali se do vedení 18:11 a tentokrát zvrat nepřipustili. Zvítězili 25:17 a připsali si druhou výhru v sérii.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lvi Praha

Štítky volejbal, muži, extraliga, play off, finále, Praha, Karlovarský kraj, Karlovy Vary, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lvi Praha nevyužili šanci získat volejbalový titul. Čtvrtý finálový zápas doma prohráli  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.