Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sparta vstoupila do Ligy mistrů porážkou. Švédům podlehla 1:2

Hokejisté Sparty vstoupili do nové sezony Ligy mistrů porážkou. Pražané v utkání skupiny A podlehli ve Växjö domácímu týmu 1:2. Švédský celek měl na své straně dvoubrankový náskok, Pražané se prosadili až v úplném závěru. Další utkání čeká Spartu v neděli v šest hodin večer, kdy vyzve TPS Turku.

Svěřenci trenérů Josefa Jandače a Jaroslava Hlinky hráli ve Švédsku jako první v početní výhodě, obránce Michal Moravčík ale neuspěl. Hosté pak inkasovali v první i druhé třetině a pokaždé v oslabení. Skóre otevřel v polovině 16. minuty povedenou ranou z kruhu Olle Lycksell. Z podobné pozice zvýšil ve 24. minutě Julius Nättinen.

Lakers měli i další možnosti k navýšení náskoku, ale sparťany držel nad vodou výborně chytající Alexandr Salák. Dvě minuty před vypršením základní hrací doby šel z branky a Sparta sáhla k power play. Gól naděje ale přišel pozdě - až v čase 59:54 se prosadil útočník Michal Řepík.

„Odehráli jsme velmi náročné utkání proti kvalitnímu soupeři. Do zápasu jsme vstoupili poměrně aktivně, vypracovali jsme si řadu příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. Druhá třetina se nám vůbec nepovedla. Měli jsme spoustu zbytečných vyloučení, díky kterým se soupeř dostal do výraznějšího tlaku. Ve třetí třetině jsme se zlepšili, ale času na vyrovnání bylo už málo. Věřím, že v příštím utkání budeme lepší," zhodnotil utkání pro klubový web Sparty trenér Jandač.

Växjö Lakers - HC Sparta Praha 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Lycksell (Koivisto, Holmberg), 24. Nättinen (J. Persson, R. Rosén) - 60. Řepík (R. Horák, Sobotka). Rozhodčí: Ch. Holm, M. Holm - Jonsson, Svensson (všichni Švéd.). Vyloučení: 3:7. Využití: 2:0. Diváci: 1218.

Sestava Sparty: Salák - Pavelka, Moravčík, Němeček, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Polášek, Jurčina - Řepík, R. Horák, Sobotka - Chlapík, D. Kaše, Thorell - M. Forman, Prymula, Buchtele - Doležal, Zikmund, Dvořáček - D. Vitouch. Trenéři: Jandač a J. Hlinka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, Liga mistrů, Sparta, Växjö, AC Sparta Praha, Liga mistrů UEFA, TPS Turku, Josef Jandač, Jaroslav Hlinka, Michal Moravčík, Olle Lycksell, Julius Nättinen, Alexander Salák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta vstoupila do Ligy mistrů porážkou. Švédům podlehla 1:2  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.