Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hokejisté Sparty si připsali první výhru v přípravě. České Budějovice porazili 3:2

Hokejisté pražské Sparty poprvé v přípravě vyhráli, když si došlápli na českobudějovický Motor, kterému k výhře nepomohly ani dva góly Milana Gulaše, který na jih Čech přišel před sezónou z Plzně. Sparta si hned v první třetině vypracovala dvoubrankové vedení, které sice v průběhu utkání ztratila a dovolila Českým Budějovicím vyrovnat, ale o vítěznou trefu se postaral v přesilové hře Jan Buchtele, pro kterého to byla druhá branka v utkání.

Sparta šla na ledě Českých Budějovic velmi rychle do vedení, když už v 6. minutě vedla po brankách Buchteleho a Formana 2:0. V závěru první třetiny měli domácí svěřenci Jaroslava Modrého šanci na snížení skóre v podobě přesilové hry, kdy se jim podařilo Spartu zamknout v obranném pásmu a zaměstnat Saláka, ale Petr Šenkeřík trefil jen tyč.

Ve druhé části Saláka v bráně Sparty zaměstnal Milan Gulaš ve spolupráci s Lukášem Pechem, který do Českých Budějovic zamířil před sezónou právě ze Sparty. Pech a Gulaš se dostali do přečíslení, ale Pech nezvedl kotouč dostatečně a nechal vyniknout Salákův beton. Skóre se pak dlouho neměnilo a další přesné zásahy přišly až ve třetí části utkání.

Ve 47. minutě došlo ke střetu domácího gólmana Dominika Hrachoviny se sparťanským útočníkem, po kterém Hrachovina zůstal ležet na ledě a kluziště opustil za asistence lékařů. Do brány Motoru tedy nastoupil Strmeň. V následné přesilovce se ve 47. minutě trefil Milan Gulaš, který o šest minut později přidal další gól, když vymetl šibenici po asistenci Voženílka a rázem bylo vyrovnáno.

Vedení Spartě však v 55. minutě vrátil střelec první branky Jan Buchtele. Sparta pak přestála závěrečný tlak domácích, porazila České Budějovice 3:2 a připsala si první výhru v letošní přípravě po prohrách s pražskou Slavií a Karlovými Vary.

Motor České Budějovice - HC Sparta Praha 2:3 (0:2, 0:0, 2:1)

České Budějovice: Hrachovina (47. Strmeň) – Šenkeřík, Piskáček (A), Štich, Bučko, Vráblík, Slováček, Lytvynov – Vondrka, Hanzl, Chlubna – Toman, Pech (A), Gulaš (C) – Venkrbec, Voženílek, Karabáček – Hrubec, Ville.

Sparta: Salák (30. Neužil) – Dvořák, Pavelka (A), M. Jandus, Mikliš, Jeřábek, Polášek – Thorell, Kaše, Chlapík – Buchtele (A), Doležal, Forman (C) – Prymula, Zikmund, Kern – Vitouch, Hašek, T. Jandus.

Branky a nahrávky: 47. Gulaš (Šenkeřík), 53. Gulaš (Voženílek) - 5. Buchtele (Forman), 6. Forman (Kaše), 55. Buchtele (Polášek). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Jindra, Šimánek. Vyloučení: 8:11. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2067. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

Ohodnoť článek

Foto Motor České Budějovice

Štítky sport, hokej, extraliga, příprava, AC Sparta Praha, SK Dynamo České Budějovice, Milan Gulaš, Jan Buchtele, FC Viktoria Plzeň, hokejista, Lukáš Pech, Petr Šenkeřík, Dominik Hrachovina, Jaroslav Modrý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Sparty si připsali první výhru v přípravě. České Budějovice porazili 3:2  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.