Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sparta žije! Pražané rozdrtili Liberec 5:0 a série se vrací do hlavního města

Velmi povedený výkon podali Sparťané ve čtvrtém zápase semifinále proti Liberci. Sparta udeřila třikrát hned v první třetině a zápas dovedla do vítězného konce. Domácím se vůbec nedařilo, vytvářeli řadu chyb. V neděli se hraje v Praze.

Liberečtí prožili první třetinu hrůzy. V čase 8:26 se prosadil Dvořáček a jen o 32 sekund později to bylo už o dvě branky. Obrana chybovala a Horák po přihrávce Rouska dával do prázdné – 0:2.

Liberec se pak mohl vrátit do hry v přesilovce, při největší šanci ale Gríger nedokázal dostat puk do odkryté branky. A tak hosté opět trestali. Košťálek si najel k pravému kruhu a bombou překonal Kváču – 0:3.

Ve druhé třetině se Tygři pokusili s výsledkem něco udělat, hráli i několik přesilovek, žádné vážnější příležitosti si ale nevytvořili.

Navíc v úvodu třetí třetiny Sparta udeřila počtvrté. Rousek obral o puk Rosandiče a prostřelil Kváču – 0:4. a za chvíli další námaz, ze kterého bylo trestné střílení. Toho se chopil Kudrna, bránu ale netrefil.

Pak už to byl pro Tygry zmar. Když hráli přesilovku 5 na 3, Najman měl na hokejce jasný gól, Machovský ale vytáhl skvělý zákrok. A tak popáté udeřila Sparta. V přesilovce 4:3 předvedla rychlou kombinaci a Řepík měl lehkou práci – 0:5.

Bílí Tygři Liberec - Sparta Praha 0:5 (0:3, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 9. Dvořáček (Jurčina, Tomáš Dvořák), 9. Horák (Rousek, Němeček), 17. Košťálek(Sukeľ), 44. Rousek (Němeček, Košťálek), 55. Řepík(Horák, Sobotka). Rozhodčí: Šír, Kika – Lederer, Svoboda. Diváci: Bez diváků. Stav série: 3:1

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, Havlín, Kolmann, T. Hanousek, Kunst – Birner(A), A. Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, P. Jelínek (C), D. Špaček – Rychlovský, Šír, Průžek.

HC Sparta Praha: Machovský (Salák) – Němeček, Košťálek, Polášek, M. Jandus, Tomáš Dvořák, O. Němec, Jurčina (A) – Rousek, Horák, Řepík (C) – Sobotka, Tomášek, Forman – Buchtele, Pech (A), Zikmund – Kudrna, Sukeľ, Dvořáček.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Liberec, HC Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec, Tomáš Dvořák, hlavní město

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta žije! Pražané rozdrtili Liberec 5:0 a série se vrací do hlavního města  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.