Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Salák v nájezdech vynuloval Pardubice. Sparta vyhrála 5:4

Hokejisté Sparty porazili ve 44. kole extraligy Pardubice 5:4 po samostatných nájezdech, vyhráli poosmé v řadě a i nadále jsou v čele tabulky. Dvěma góly se pod výhru Pražanů podepsal obránce Tomáš Dvořák, rozhodující nájezd proměnil Lukáš Pech. Velkou zásluhu na úspěchu domácích měl brankář Alexander Salák, který od druhé třetiny nahradil jedničku Matěje Machovského.

„V extralize jsem ještě dva góly nedal, takže jsem rád, že se mi to povedlo, pomohl jsem týmu a vyhráli jsme," radoval se po zápase Dvořák, který patří mezi defenzivně laděné obránce. „Jsme rádi, že jsme vyhráli za dva body, byl to další těžký zápas s těžkým soupeřem," doplnil jej Salák, jenž zlikvidoval 19 z 20 střel soupeře a chytil všech pět nájezdů.

Východočechům se v O2 areně ideálně vydařil vstup do utkání, již v 5. minutě vedli 2:0. Nejprve překonal Machovského v brance Sparty Horký a připsal si první gól za Pardubice po svém příchodu z Brna, o druhou branku se po rychlém protiútoku a přečíslení postaral obránce Mikuš.

Pražanům se následně podařilo snížit, když Dvořák využil zakrytého výhledu brankáře Barulina a trefil od modré čáry přesně do horní části branky. Vyrovnat mohl Rousek či Řepík s Horákem v oslabení, ruský gólman byl ale již pozorný.

V 19. minutě tak Dynamo zvýšilo na 3:1, když se po Kousalově přihrávce prosadil Zohorna a připsal si pátý bod ve třetím zápase po nedávném návratu z KHL.

Trenéři Sparty do druhé třetiny poslali do branky Saláka, změnili složení všech útoků a vyplatilo se jim to. „Trenér chtěl něco změnit, protože jsme první třetinu neodehráli dobře. Machymu nedali kluci z Pardubic při gólech šanci," řekl Salák.

Pražané si vytvořili převahu a poté, co přežili šanci Pochobradského, podařilo se jim vyrovnat. Ve 33. minuty využil Barulinovo zaváhání Dvořák, o dvě minuty později po Němečkově přihrávce uspěl na brankovišti Tomášek. „To byla asi rozhodující část zápasu. Měli jsme dvě veliké šance, mohli jsme odskočit na 4:1, ale místo toho jsme dostali nešťastnou branku na 3:2 a pustili jsme Spartu do hry," litoval trenér Dynama Richard Král.

Ve 44. minutě mohl hostům vrátit vedení Pochobradský, ani ve své druhé velké příležitosti ale nemířil přesně. Sparta následně nevyužila první přesilovku v zápase a sama v oslabení inkasovala. Faul Sukeľa potrestal Camara. Domácí ale opět srovnali, Barulina prostřelil krátce po buly Polášek.

Utkání tak dospělo do prodloužení. V nastavené pětiminutovce měly oba týmy několik šancí, gól však nedaly. Vítěze tak určily samostatné nájezdy, ve kterých byly úspěšnější domácí. Zatímco Saláka nepřekonal ani jeden z pěti exekutorů Dynama, Barulina prostřelil Pech.

„Měli jsme to dobře rozehrané, hráli jsme bez chyb v obraně, vedli jsme 3:1. S takovým soupeřem, jako je Sparta, ale nemůžeme dělat chyby, jaké jsme pak udělali. Měli jsme to urvat," řekl útočník Pardubic Tomáš Zohorna.

HC Sparta Praha - HC Dynamo Pardubice 5:4 po sam. nájezdech (1:3, 2:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Tomáš Dvořák (Řepík, M. Forman), 33. Tomáš Dvořák (Řepík), 36. Tomášek (Němeček), 54. Polášek (Řepík, Rousek), rozhodující sam. nájezd Pech - 3. L. Horký (O. Roman, Vála), 5. J. Mikuš (Paulovič, Blümel), 19. T. Zohorna (R. Kousal, Camara), 50. Camara (R. Kousal, J. Mikuš). Rozhodčí: Hradil, Kika - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 3:1, navíc Camara (Pardubice) 10 min. Využití: 0:1. Bez diváků.

Sparta: Machovský (21. Salák) - Kalina, Němeček, Polášek, Košťálek, M. Jandus, Tomáš Dvořák - Řepík, R. Horák, M. Forman - Tomášek, M. Sukeľ, Rousek - Říčka, Pech, Buchtele - A. Kudrna, D. Vitouch (21. Zikmund), Dvořáček. Trenéři: Hořava a Jandač.

Pardubice: Barulin - J. Zdráhal, J. Mikuš, Nakládal, J. Kolář, Bučko, Ďaloga, Vála - Camara, T. Zohorna, R. Kousal - Blümel, Poulíček, Paulovič - Tybor, O. Roman, L. Horký - Pochobradský, O. Rohlík, Štetka. Trenér: R. Král.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Pardubice, AC Sparta Praha, FK Pardubice, Alexander Salák, Tomáš Dvořák, Lukáš Pech, Matěj Machovský, HC Dynamo Pardubice, Tomáš Zohorna, Richard Král, FC Zbrojovka Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Salák v nájezdech vynuloval Pardubice. Sparta vyhrála 5:4  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.