Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pražané vyzráli na neoblíbené indiány. Sparta vyhrála nad Plzní 6:2

Plzeň se Spartou v extralize bodovala již šestnáctkrát v řadě, měla proto i dnes splnit roli favorita. Ale tentokrát se hosté na indiány pořádně připravili. Domácí na Spartu nestačili, celé utkání prohrávali a nestačili dotahovat. Nakonec Plzeň podlehla pražskému celku vysoko 2:6.

Indiáni to se Spartou umí a v této sezóně ji už dvakrát porazili. Ale byla to Sparta, která k velkému překvapení domácích už ve čtvrté minutě otevřela skóre. Puku odraženého od Vojtěcha Budíka se zmocnil Roman Horák a střelou mezi betony domácího gólmana poslal hosty do vedení.

Plzeň srovnala v 9. minutě po střele Romana Vráblíka od modré. Puk v letu trefil Petra Kodýtka, kterému byl nakonec gól připsaný. Sparta šla do vedení ve 13. minutě, když hosté využili přesilovku. Po přihrávce Lukáše Rouska dostal nabito Robert Říčka, který pálil neomylně do branky.  

Na 1:3 zvyšoval ve 32. minutě Lukáš Rousek, který jel sám na bránu a opět rána mířila mezi betony plzeňského brankáře. Domácím se podařilo snížit na 2:3 jen o dvě minuty později. Po přihrávce Jaroslava Kracíka nekompromisně střílel od modré Petr Čerešňák, který nadal sparťanskému brankáři žádnou šanci.

Velká bitva pokračovala i od začátku třetí třetiny. A radovali se opět hráči Sparty. Ve 41. minutě si našel David Tomášek rozjetého Jana Buchteleho, který se trefil pod horní tyčku. Sparta vedla už 2:4 a pro domácí to nevypadalo vůbec dobře.

Další hřebíček do rakve Plzně zatkoukl v 53. minutě Michal Řepík, který vyslal na domácího brankáře nechytatelnou střelu. Asistoval mu Vladimír Sobotka. Na závěr hrála ještě Plzeň přesilovku, ale nedokázala ji využít. Naopak hosté byli dál střelecky při chuti. Dominika Frodla dokázal překonat po sólové akci ještě Lukáš Pech. Utkání tak skončilo 2:6 ve prospěch Sparty. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Turovský

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Plzeň, AC Sparta Praha, FC Viktoria Plzeň, Lukáš Rousek, Roman Horák, Vojtěch Budík, Roman Vráblík, Petr Kodýtek, Robert Říčka, Vladimír Sobotka, Michal Řepík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražané vyzráli na neoblíbené indiány. Sparta vyhrála nad Plzní 6:2  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.