Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Sparta prohrála v Liberci 2:3. Posila z NHL nepomohla

Pražská hokejová Sparta nedokázala vyhrát v předehrávce 19. kola na ledě Liberce a je to třetí prohra během uplynulých čtyř utkání. Sparta prohrála 2:3 a ze severu Čech jede domů bez bodů. Za Spartu se trefil ve třetí minutě Jan Buchtele, ve druhé třetině se třikrát trefili liberečtí a v poslední části dokázal za Spartu jen korigovat na konečných 2:3 Roman Horák.

Sparta se v Liberci představila s posilou z NHL Filipem Chlapíkem. Hned ve třetí minutě šla Sparta do vedení díky brance Jana Buchteleho, kterému kotouč naservíroval jeho dvorní nahrávač Pech a první jmenovaný z mezikruží mířil přesně do horní poloviny branky.

Druhá část utkání patřila domácím Bílým tygrům. Grígerovi se podařilo zavezení kotouče do útočného pásma a posléze nabil na modrou Hanouskovi, jehož vyraženou střelu si pohotově našel Jaroslav Vlach, který zametl kotouč pod víko. Za chvíli Machovského v bráně Sparty překvapil Michal Birner ránou z pravé strany a o dvě branky Severočeši Pražanům utekli díky Petru Jelínkovi, který zvýšil na 3:1.

Asi jedenáct před koncem třetí třetiny diváci v hale viděli pěstní souboj mezi Jelínkem a Dvořákem, který skončil nerozhodně. Poslední gól utkání vstřelili Sparťané, když po levé straně ujel Rousek a našel Romana Horáka, který prostřelil libereckého brankáře. To však bylo z hokejek Sparťanů vše a to znamená třetí neúspěch na venkovním stadionu v nové sezoně.

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 3:2 (0:1, 3:0, 0:1)

Bílí Tygři Liberec: Kváča – Knot, Šmíd (A), T. Hanousek, Rosandić, Havlín, Derner – Lenc, Bulíř, Birner (A) – Gríger, Filippi, Průžek – M. Zachar, P. Jelínek (C), Šír – Rychlovský, Najman, J. Vlach.

HC Sparta Praha: Machovský – Košťálek, Němeček, Tomáš Dvořák (A), M. Jandus, Kalina, T. Pavelka, Jeřábek – Řepík (C), Horák, Rousek – Tomášek, Sukeľ, Chlapík – Kudrna, Pech (A), Buchtele – Dvořáček, Říčka, Zikmund.

Branky a nahrávky: 32. Vlach (Hanousek, Gríger), 39. Birner (Knot, Havlín), 40. Jelínek - 3. Buchtele (Pech, M. Jandus), 52. Horák (Rousek).

Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Kajínek, Hynek.
Vyloučení: 7:9.
Využití: 0:0.
V oslabení: 0:0.
Diváci: 1000.
Střely na branku: 21:32.

Ohodnoť článek

Foto HC Sparta Praha

Štítky hokej, sport, Sparta Praha, Liberec, AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, National Hockey League, Jan Buchtele, Roman Horák, Česko, Petr Jelínek, Bílí Tygři Liberec, Jaroslav Vlach, Michal Birner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta prohrála v Liberci 2:3. Posila z NHL nepomohla  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.