Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Sparta si vystřílela výhru v Plzni během posledních pěti minut

Hokejisté Sparty zvítězili ve 31. kole extraligy na ledě Plzně 4:2 a připsali si šestou výhru v řadě. Domácí sice ještě po 54 minutách drželi před v tomto ročníku poprvé vyprodanou arénou vedení 2:1, poté ale svým druhým dnešním gólem vyrovnal obránce Aaron Irving a vítěznou trefu Pražanů zaznamenal v 58. minutě Filip Chlapík. Domácí poté inkasovali ještě jednou a připsali si již pátou porážku z posledních sedmi zápasů na svém ledě. Sparta ztrácí na vedoucí Pardubice už jen dva body.

Po vyrovnaném úvodu převzali iniciativu domácí a v deváté minutě musel pokus nekrytého Söderlunda zlikvidovat Kořenář. O tři minuty později už hostující gólman po zaváhání Němečka při rozehrávce nemohl dosáhnout na přesnou střelu Poura pod horní tyčku. Jenže po útočném faulu Söderlunda již ve 14. minutě vyrovnal na 1:1 při přesilové hře ranou bez přípravy z pravého kruhu Irving.

Indiáni ale pokračovali v náporu a v 18. minutě jim vrátil vedení tvrdou střelou od modré čáry Zámorský. Za chvíli mohl odpovědět z přečíslení dvou na jednoho Horák, gólman Pavlát si však s jeho pokusem zblízka poradil. Na druhé straně ještě díky pozornému Kořenářovi přečkala Sparta před pauzou dvě šance Schleisse.

V prostřední části se hra uklidnila. Domácí promarnili přesilovku a v polovině utkání po Kousalově přihrávce zpoza branky Řepík v dobré pozici trefil jen Pavláta. Aktivnější hosté si jinou gólovou příležitost přes důraznou obranu Indiánů dlouho nevypracovali, naopak ve 36. minutě ve vlastním oslabení ztroskotal v zakončení tváří v tvář Kořenářovi Straka. Během pokračující početní výhody Sparty z bezprostřední blízkosti neuspěl s pohotovou střelou na brankovišti volný Sihvonen.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky při dohrávce plzeňské přesilové hry napálil Schleiss z prostoru mezi kruhy jen střed branky a chvilku nato ránu Jansy pohotově vyrazil Kořenář. Hosty brzdila ve snaze o korekci výsledku nedisciplinovanost. Po ubránění dalšího oslabení se přes častější střelbu do šancí nedostávali.

Až v 55. minutě potrestal pasivitu domácích skrytou střelou od modré čáry Irving a svým druhým gólem v utkání vyrovnal na 2:2. Navíc v pokračujícím tlaku Sparty v 58. minutě překvapil střelou po ledě z mezikruží Pavláta Chlapík a dokonal obrat. O pouhých 31 sekund později prohloubil zmar domácích po ideální přihrávce Horáka Kousal a upravil na konečných 4:2.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 2:4 (2:1, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 12. Pour, 18. Zámorský (Rekonen, Malák) - 14. Irving (P. Kousal, R. Horák), 55. Irving (Němeček, Chlapík), 58. Chlapík (R. Horák), 59. P. Kousal (Řepík). Rozhodčí: Hradil, Jaroš - Thuma, Šimánek. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 7232 (vyprodáno).

Plzeň: Pavlát - Zámorský, Malák, Dujsík, Laakso, Piskáček, Kvasnička, Michal Houdek - Rekonen, Lev, Pour - Matýs, M. Indrák, Söderlund - Schleiss, Jansa, Holešinský - P. Straka, K. Hrabík. Trenér: Kořínek.

Sparta: Kořenář - Moravčík, Krejčík, Mikliš, Kempný, Irving, Němeček, T. Tomek - Řepík, Sobotka, P. Kousal - Chlapík, R. Horák, M. Forman - Sihvonen, Konečný, Buchtele - Hauser, M. Vitouch, Mužík. Trenér: Gross.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Plzeň

Sparta si vystřílela výhru v Plzni během posledních pěti minut  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.