Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Jaromír Jágr se postaral o kladenskou výhru 4:2 nad Spartou. Rytíři zvítězili po 11 zápasech

Po pěti domácích zápasech hokejovou Spartu čekal výjezd do Kladna, které se trápí na posledním místě extraligy. Kladenští Rytíři prohráli posledních 11 utkání a pro Spartu se tak mělo podle předpokladů jednat o jednoznačnou záležitost. Kladno ale i díky vítězné trefě Jaromíra Jágra vyhrálo nad Spartou Praha 4:2.

Vyrovnaný souboj

Na kladenských hokejistech bylo hned zpočátku vidět, že Spartě nedají nic zadarmo. Domácí celek byl v útoku aktivní a snažil se ujmout vedení. Snaha Kladna nakonec přeci jenom vyústila v první gól. Kanaďan Brendan O´Donnell vylovil puk za brankou domácích, přihrál ho na Tomáše Redlicha a ten poslal Kladno do vedení 1:0. Sparta ale za necelou minutu odpověděla. Po pěkné kombinaci poslal Miroslav Forman kotouč na Jana Buchteleho, který ho uklidil do branky Godly.

Buchtele přidal druhý gól

Vyrovnaná partie pokračovala i ve druhé třetině. Tentokrát se ovšem vedení ujali hokejisté Sparty. Ve 29. minutě vstřelil svoji druhou branku Jan Buchtele. Z těžkého úhlu Buchtele spíše nahodil puk před branku Kladna, gólman Denis Godla si jej ale srazil do klece. Kladno sice první přesilovku zápasu nevyužilo, napodruhé se to ovšem domácím už povedlo. V 37. minutě ostře vypálil Brady Austin, jeho střelu před Machovským protečoval do sítě ještě Ladislav Zikmund. Druhá třetina tak skončila za vyrovnaného stavu 2:2.

Kladno si šlo pro výhru

Hned v úvodu poslední třetiny mohli diváci vidět pátý gól zápasu. Jenže branku Sparty sudí nakonec po konzultaci s videorozhodčím neuznal. Hostující David Vitouch totiž podle něj puk do sítě kopl bruslí. Zhruba v polovině třetí třetiny měli Rytíři dvojnásobnou přesilovku, která trvala více než minutu. Domácí mužstvo ji ale nedokázalo využít.

Sparta v závěrečné třetině vůbec nestřílela na branku, a tak pochopitelně nemohla vstřelit další gól. Domácí Kladno bylo mnohem aktivnější a v 52. minutě šlo do vedení. O vítěznou trefu se nemohl postarat nikdo jiný než Jaromír Jágr. Ten využil nepřehledné situace za brankou Machovského, objel klec a nachytal sparťanského gólmana v nedbalkách. Třináct sekund před koncem utkání se ještě do prázdné sparťanské brány trefil André Lakos. Kladno si výhrou 4:2 nad Spartou zapsalo důležité body v boji o záchranu a prolomilo tak dlouhé čekání na vítězství.

Rytíři Kladno - HC Sparta Praha 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 17. Redlich (O'Donnell, Machač), 37. Zikmund (Austin, Vampola), 52. Jágr (Machač, Redlich), 60. Lakos – 18. Buchtele (Forman, Pech), 29. Buchtele (Forman, Tomáš Dvořák)

Rytíři Kladno: Godla (Brízgala) – Nash, Austin, Lakos, Kehar, Barinka (A), Zelingr, Zajíc – Jágr, Stach, Zikmund – J. Strnad (C), Vampola, Melka – Redlich, Machač, O'Donnell – Hajný, T. Kaut (A), Š. Bláha.

HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Tomáš Dvořák, Jurčina, Košťálek, Poizl, Kalina, Blain – Rousek, Sukeľ, Řepík (C) – Buchtele (A), Pech (A), Forman – Říčka, Kudrna, V. Růžička – Dvořáček, Smejkal, Vitouch – Pšenička.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Rytíři Kladno

Štítky HC Sparta Praha, hokej, Rytíři Kladno, AC Sparta Praha, SK Kladno, Jaromír Jágr, Jan Buchtele, Brendan O'Donnell, Miroslav Forman, Denis Godla, André Lakos, Ladislav Zikmund

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaromír Jágr se postaral o kladenskou výhru 4:2 nad Spartou. Rytíři zvítězili po 11 zápasech  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.