Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kometa Brno porazila Spartu 2:1. Rozhodlo prodloužení

Hokejisté Brna porazili ve 20. kole extraligy Spartu 2:1 v prodloužení. O druhé výhře Komety nad Pražany v sezoně rozhodl v čase 61:15 před vyprodaným hledištěm Lukáš Cingel. Kometa bodovala doma pošesté v řadě a v tabulce poskočila na šesté místo, Sparta padla po třech vítězných duelech a zůstala druhá o bod před Litvínovem.

Brňané začali náporem a aktivní hrou drželi Spartu pod tlakem. První střeleckou příležitost měl Okál, jehož pokus z mezikruží Kořenář zlikvidoval. Při další střele Mosese po přihrávce Pospíšila se jen díval, jak puk míří těsně vedle jeho branky.

Pražané vyrovnali dění na ledové ploše od své první přesilové hry v deváté minutě, jenže ve vytvoření gólové příležitosti jim bránila pevná defenzíva Komety a pokud přes ni něco prošlo, pochytal to gólman Furch.

Čekání na první trefu v zápase rozkouskovala řada drobných šarvátek, bez efektu skončily i dvě přesilové hry, každá na jedné straně. Prim před kreativitou útočníků hrály pečlivě organizované obrany obou týmů, které nepustily střelce protivníka do střeleckých pozic, natož do vyložených šancí.

Tuto charakteristiku změnila ve 34. minutě druhá brněnská formace, která korunovala převahu svého týmu úvodním gólem. Vincour v den svých 33. narozenin našel po Krejčíkově zaváhání mezi kruhy Kose, jenž propálil Kořenáře a ve svém pátém ligovém zápase po návratu z Finska vstřelil svůj první gól. Druhým brněnským střelcem se mohl stát Pospíšil, jenže po nezištné Cingelově přihrávce zblízka minul.

Sparta musela především směrem dopředu přidat, ale ani v úvodu třetí třetiny se jí to příliš nedařilo. Kometa dobře bránila už ve středním pásmu a držela tak pražské střelce daleko od Furcha.

Až sedm minut před koncem se hosté dočkali vyrovnání, po rychlé akci na levém křídle našel Horák před brankou Chlapíka, který zblízka vyrovnal. Spartu gól vyburcoval k další útočné aktivitě, Buchteleho střelu vyrazil betonem brněnský gólman a poslal tak duel do prodloužení.

V něm Sparta skoro minutu nepůjčila Brňanům puk, pak se ale domácí dostali do přečíslení, které tvrdou střelou k tyči proměnil ve dvoubodové vítězství Cingel.

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky:
34. Kos (Vincour), 62. Cingel (Kučeřík) - 54. Chlapík (Horák, Krejčík). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Lederer, Blažek. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno: Furch - Lintuniemi, Ščotka, Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga - Moses, Cingel, Pospíšil - Kos, Marcinko, Vincour - Flek, Holík, Zaťovič - Kratochvíl, A. Zbořil, Okál. Trenér: Modrý.

Sparta: Kořenář - Irving, Němeček, Mikliš, Kempný, Krejčík, Moravčík - Řepík, Sobotka, Chlapík - P. Kousal, Horák, Forman - Kestner, Lajunen, Buchtele - Konečný, O. Najman, Mužík. Trenér: Gross.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kometa Brno

Štítky Sparta, Kometa, Praha, Brno, hokej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa Brno porazila Spartu 2:1. Rozhodlo prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.