Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hokejovou síň slávy znovu otevřou v centru Prahy. Haškovi se svaz za stěhování omluvil

Síň slávy českého hokeje nakonec nebude v nákupním centru Palladium, jak dříve oznámil prezident hokejového svazu Alois Hadamczik, ale v ulici Nekázanka na Novém Městě. Návštěvníkům ji otevřou v dubnu příštího roku, měsíc před domácím mistrovstvím světa.

Původní síň sídlila od roku 2015 v nákupním centru Harfa u O2 areny, kde se tehdy také konalo mistrovství světa. Koncem května letošního roku ji ale kvůli ztrátovosti zavřeli. „Model síně slávy, který byl dosud nastaven, nám generoval roční provozní ztrátu 14 milionů korun,“ uvedl v tiskové zprávě Jan Černý, generální sekretář.

Vystavené vybavení si musel k poslednímu květnu zabalit i legendární brankář Dominik Hašek. Video, jak si skládá zapůjčené věci do nákupních vozíků pak sám sdílel.

„Chtěl bych se jménem Českého hokeje omluvit Dominiku Haškovi a dalším českým hokejovým legendám za způsob, jakým k uzavření síně slávy došlo,“ prohlásil na tiskové konferenci Černý.

Sám Hašek se konference zúčastnil. „Doufám, že to povede k vyšší návštěvnosti. Věřím že i modernější zpracování přiláká návštěvníky,“ komentoval otevření nové síně Hašek. Té vybrali novou adresu v ulici Nekázanka, kousek od Jindřišské a Na Příkopě. Prezident hokejového svazu Alois Hadamczik přitom koncem června oznámil, že síň bude v nedalekém Palladiu. 

Síň slávy českého hokeje bude v Palladiu, oznámil šéf svazu Hadamczik

Síň slávy českého hokeje bude po uzavření v Galerii Harfa opětovně otevřena v jiném pražském nákupním středisku Palladiu. Podle něj tím svaz ušetří 150 milionů korun. Síň slávy se má v nových prostorách otevřít ještě před domácím mistrovstvím...

Náklady na její vybudování i provoz budou podle Černého výrazně nižší, než ve Vysočanech. Jen na nájmu a energiích zaplatí o osmdesát tři procent méně. Podle ČTK se jedná o částku dva a půl milionu korun na rok. Kromě kamenné síně je v plánu i projekt virtuální .

Jak na webu Českého hokeje uvedl manažer projektu síně slávy Bohdan Ščerban, koncem března příštího roku bude nová síň připravena k testování. Návštěvníkům ji pak otevřou v dubnu.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Český hokej

Štítky Český hokej, síň slávy, mistrovství světa, hokej, Dominik Hašek, stěhování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejovou síň slávy znovu otevřou v centru Prahy. Haškovi se svaz za stěhování omluvil  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.