Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hokejisté Sparty otočili souboj s Kometou, po páté výhře za sebou už jsou třetí

Hokejisté Sparty porazili v utkání 39. extraligového kola Brno 5:3. Tým Komety otevřel skóre už po 38 sekundách, ještě po první třetině vedli hosté 2:1, Pražané otočili vývoj dvěma góly ve druhé části a připsali si pátou výhru za sebou, za stavu 3:3 ale rozhodl až v čase 57:52 útočník Jan Buchtele. I díky porážce Třince v Mladé Bolelavi (0:1) se sparťané posunuli už na třetí místo.

Kometa po dvou vysokých porážkách v Třinci a doma s Vítkovicemi začala v metropoli na výbornou, když hned v první minutě otevřela skóre. Gólmana Kováře, jenž se vrátil do sestavy po zdravotních potížích, kvůli nimž odstoupil z nedělního duelu v Hradci Králové, překonal Holík a využil tak prostoru, který mu sparťané před brankovištěm dopřáli.

Reakce favorita přišla brzy. Když hráli domácí ve třetí minutě v signalizované výhodě, Polášek místo očekávané střely našel výstavní nahrávkou Konečného a tomu stačilo trefit úplně prázdnou branku za povyjetým brankářem Furchem. Před polovinou úvodního dějství byl v dobré pozici Holík, ale Kovář ho vychytal. Stejně dobře si však po chvilce vedl i Furch, na něhož pálil Horák, jenž se dostal za obranu Jihomoravanů.

Hostující gólman musel hned vzápětí vytáhnout skvělý zákrok levým betonem po zakončení Buchteleho z dobré pozice mezi kruhy. V 17. minutě šli znovu do vedení Brňané, když pouhé dvě sekundy před vypršením trestu Kempného, jenž byl prvním vyloučeným hráčem zápasu, překonal Kováře Kollár. Ještě před přestávkou zahrozil opět aktivní Holík, Kovář však jeho ránu z dobré pozice dokázal vytěsnit.

Ve druhé části mohli zvýšit Ďaloga a Šalé, domácí však přežili bez úhony a ve 29. minutě si mohli sami zkusit dnes poprvé hru v početní výhodě. A dařilo se jim - po Řepíkově ráně bez přípravy bylo vyrovnáno. Hosté sáhli po trenérské výzvě, hru vysokou holí však sudí na záznamu neviděli a vedle potvrzení gólu museli hosté na led znovu jen ve čtyřech. Se štěstím se ubránili, sami pak nevyužili přesilovku a jen 23 sekund před pauzou dokonal obrat Safin.

Na začátku třetí dvacetiminutovky měl obrovskou příležitost Flek, pozorného Kováře však překonat nedokázal. Sparta pak mačkala hosty v jejich pásmu díky dvěma po sobě jdoucím přesilovkám, při signalizované výhodě mezi nimi skončila dorážka Gustafa Thorella na tyčce. Na začátku 53. minuty nedostal prostor k přesnému zakončení Forman po akci Řepíka.

O chvilku později musel na trestnou lavici Horák. Při přesilovce Komety měl nejprve velké štěstí Furch, když při rozehrávce trefil napadajícího Buchteleho, ale ten po pádu na led nedokázal puk poslat do prázdné branky, vzápětí na druhé straně vyrovnal přesnou ranou z kruhu Horký. Buchtele si zlepšil náladu 128 sekund před koncem vítěznou tečí. Holíka při snaze o odpověď vychytal Kovář. Při následné power play hostů pečetil výhru domácích Horák, jemuž přenechal kotouč před prázdnou brankou Kaše.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 5:3 (1:2, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Konečný (Polášek, Kempný), 30. Řepík (Kempný, G. Thorell), 40. Safin (Buchtele, D. Vitouch), 58. Buchtele (M. Jandus, Němeček), 60. R. Horák (D. Kaše, P. Kousal) - 1. Holík (Horký), 17. Kollár (K. Pospíšil, Kučeřík), 56. Horký (Vincour, Zaťovič). Rozhodčí: Šindel, Květoň - Brejcha, J. Ondráček II. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:2. Diváci: 12.406.

Sparta: Jakub Kovář - Mikliš, Kempný, M. Jandus, Němeček, T. Tomek, Moravčík, Polášek - Řepík, Sobotka, M. Forman - P. Kousal, R. Horák, D. Kaše - Safin, D. Vitouch, Buchtele - Vauhkonen, G. Thorell, Konečný. Trenéři: Hořava a Wallson.

Brno: D. Furch - Kundrátek, Kučeřík, Fajmon, Ščotka, Hrbas, Ďaloga - Horký, Holík, K. Pospíšil - Flek, Kollár, Zaťovič - Šalé, A. Zbořil, Raška - Dufek, Süss, Vincour. Trenér: P. Martinec.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha, Jan Beneš

Štítky hokej, extraliga, Sparta, Brno, statistika, výhra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Sparty otočili souboj s Kometou, po páté výhře za sebou už jsou třetí  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.