Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Sparta mi navždy přirostla k srdci, říká Hancko po odchodu do Feyenoordu

Dávid Hancko opouští Spartu a míří do Feyenoordu Rotterdam. Tato zpráva se v kuloárech vypráví už několik dní, ale dnes byl přestup oficiálně dotažen do konce. Čtyřiadvacetiletý Hancko podepsal s nizozemským klubem smlouvu do roku 2026. Oby kluby tuto informaci dnes potvrdily na svých webech.

Důležitý muž Sparty odchází ze čtvrt miliardy korun

Server Sport.cz píše, že by Sparta za slovenskou oporu, která na Letné strávila tři roky, mohla inkasovat v přepočtu až čtvrt miliardy korun. Pražský klub by za Hancka měl dostat 200 milionů korun, dalších 50 milionů by měly tvořit bonusy.

Hancko byl pro Spartu důležitým obráncem, který na Letnou přišel v létě 2019 z Fiorentiny na hostování s opcí, které Pražané nejprve prodloužili o rok a vloni zadáka koupili údajně za zhruba 60 milionů korun. Stoper či levý bek se vypracoval ve velkou oporu a na začátku této sezony během zranění Ladislava Krejčího mladšího plnil roli kapitána. Za Spartu odehrál 102 soutěžních zápasů, ve kterých dal 20 branek.

„Stal jsem se tu lepším fotbalistou, ale myslím, že i člověkem,“ říká Hancko

První ligový zápas ve Spartě odehrál před třemi lety v Boleslavi, v sobotu za Spartu na tom stejném místě už nenastoupil. „Dávid Hancko se loučí se Spartou a přestupuje do nizozemského Feyenoordu. Vedle spolehlivých výkonů v defenzivě se Hanci postaral také o důležité a krásné góly,“ píše se na klubovém webu Sparty. „Hanci, děkujeme ti za vše, co jsi pro Spartu odvedl. Přejeme mnoho štěstí do další kariéry i do rodinného života,“ píše sparťanský web.

Srdceryvnými slovy nešetřil ani samotný fotbalista, který se se sparťanskými fanoušky rozloučil na instagramovém profilu. „Velmi těžko se mi hledají slova, protože to bylo nejtěžší rozhodnutí v mojí kariéře, ale nastal čas se posunout dál. A vím, že bez mých spoluhráčů, trenérů, fanoušků a všech lidí ve Spartě by nebylo možné, aby se tohle stalo, a proto chci všem vám poděkovat za to, co jste pro mě udělali,“ napsal Dávid Hancko.

„Stal jsem se tu lepším fotbalistou, ale myslím, že i člověkem a za to vám děkuji. Sparta mi navždy přirostla k srdci a budu i dál jejím největším fanouškem a přeju jí jen to nejlepší,“ napsal fotbalista a doplnil, že věří, že se jeho cesta se s tou Sparťanskou v budoucnu znovu spojí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, přestup, Sparta, Hancko, AC Sparta Praha, Dávid Hancko, Feyenoord, fotbalista, Letná, ACF Fiorentina, Ladislav Krejčí, FK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta mi navždy přirostla k srdci, říká Hancko po odchodu do Feyenoordu  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.