Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Fanoušci Panathinaikosu jsou v Praze. Na bezpečí dohlížejí stovky policistů

Dnes v sedm hodin večer vypukne na stadionu ve vršovickém Edenu první utkání třetího předkola Evropské konferenční ligy mezi pražskou Slavií a týmem Panathinaikos FC z řeckých Athén. Do Prahy dorazili už v minulých hodinách fanoušci řeckého klubu, a tak jsou v pohotovosti i policisté, kteří budou zajišťovat bezpečnost.

Fanoušci plánují pochod ze Staroměstského náměstí do Edenu

Podle policejní mluvčí se na dnešním opatření podílí několik stovek policistů. Jsou to policisté z pořádkové služby, kriminální služby, dopravní služby, z antikonfliktního týmu, ze speciální a krajské pořádkové jednotky a připraveni jsou i policisté se psy a policisté na koních.

„Policisté budou v rámci opatření dohlížet nejen na ochranu veřejného pořádku, ale také na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Policisté již v průběhu dne monitorují pohyb hostujících fanoušků na území metropole a zajišťovat jejich doprovod ke stadionu. V této souvislosti je na místě upozornit rezidenty i návštěvníky metropole, že fanoušci plánují hromadný přesun ze Staroměstského náměstí do Vršovic,“ uvedla ve zprávě pro novináře policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Policistům budou pomáhat i strážníci Městské policie hlavního města Prahy a při přípravě bezpečnostních opatření pražská policie úzce spolupracuje s pořadateli a s ostatními subjekty, kterých se opatření dotkne.

Kapacita parkování je omezená, policie doporučuje hromadnou dopravu

Policie upozorňuje na to, že parkovací kapacity kolem stadionu jsou omezené. „Proto prosíme návštěvníky fotbalového utkání, aby nechali svá vozidla doma a v co největší možné míře využili městskou hromadnou dopravu nebo vlak. Před začátkem utkání a po jeho skončení se budou v okolí s velkou pravděpodobností tvořit kolony, které budou na místě usměrňovat policisté z oddělení řízení dopravy,“ dodala mluvčí.

Stadion ve Vršovicích bude pro fanoušky otevřený od půl šesté večer, zápas startuje v sedm hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Veru Hejnová/Tribuna Sever

Štítky fanoušci, fotbal, bezpečí, policie, Praha, Panathinaikos FC, Evropská konferenční liga UEFA, Athény, Staroměstské náměstí, Vršovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušci Panathinaikosu jsou v Praze. Na bezpečí dohlížejí stovky policistů  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.