Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Bývalý kapitán finské reprezentace přichází do Sparty. Stane se asistentem trenéra U16

Do fotbalové Sparty přichází bývalý kapitán finské reprezentace. Tim Sparv nedoplní kádr prvoligového manšaftu, ale stane se asistentem Lukáše Bláži, který vede výběr U16. Jméno bývalého finského fotbalisty není v Česku neznámé ani mimo fotbalovou komunitu. Sparv je partnerem České Miss 2011 Jitky Nováčkové.

V dresu finské reprezentace Sparv odehrál 84 zápasů a národní výběr vedl jako kapitán na loňském EURU. Ve sbírce trofejí má tři dánské tituly, dánský pohár, finský titul a v roce 2015 se stal finským fotbalistou roku. Profesionální kariéru ukončil v roce 2021.

„Po konci kariéry jsem mailem oslovil některé kluby v Evropě. Ne všechny mi odpověděly, což však nebyl případ Sparty. Ta mě kontaktovala a spojil jsem se s více trenéry mládeže. Následně mě pozvali na Strahov, kde mi ukázali tréninkové centrum a zároveň mi dali možnost přijít se podívat na mládežnické tréninky. Velmi jsem si toho cenil a byl jsem zde obvykle jednou týdně, díky čemuž jsem o trochu víc pochopil, o čem je Sparta, a jak se zde pracuje s mládeží. Moc mě to oslovilo,“ shrnul pro klubový web.

Důležitou roli v rozhodování pro něho hrála také rodina. „Během kariéry se se mnou stěhovala všude, kde jsem hrál, takže teď byla řada na mně vrátit jí to zpátky. Rozhodli jsme se pro Prahu, kde jsme přijeli koncem loňského roku. Pro mě bylo důležité, že jsem zde našel něco smysluplného, ​​co můžu dělat. Stále jsem velmi ambiciózní a práce na Spartě mi přišla inspirativní a zároveň se tady můžu rozvíjet jako trenér,“ dodal Sparv ke své první trenérské zkušenosti.

Problémem podle něho není ani jazyková bariéra. „Na prvním tréninku jsme se jich zeptali, kdo mluví anglicky a všichni zvedli ruce nahoru. Asi to bude na různých úrovních, ale konverzace, které jsem zatím s nimi měl, byly v pohodě a rozuměli mi. Snažím se používat jasnou a jednoduchou komunikaci, abych jim to usnadnil. Jsem tady krátce, takže stále se jen poznáváme a vytváříme si mezi sebou vztah,“ uzavřel pro oficiální sparťanský web.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto AC Sparta Praha

Štítky fotbal, sport, Praha, AC Sparta Praha, Finsko, Tim Sparv, reprezentace, Česká Miss 2011, Jitka Nováčková, Česko, kariéra, Evropa, Strahov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý kapitán finské reprezentace přichází do Sparty. Stane se asistentem trenéra U16  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.