Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tomáš Sivok se vrací do Sparty. Na Letné bude působit jako sportovní manažer

Bývalý sportovní ředitel českobudějovického Dynama Tomáš Sivok se vrací na Letnou. V pražské Spartě nastoupil do nově vzniklé funkce sportovního manažer A týmu. Zkušený fotbalista bude úzce spolupracovat se sportovním ředitelem Tomášem Rosickým.

Sivok má být podporou nového hlavního kouče Sparty Briana Priskeho

O návratu Tomáše Sivoka na Letnou informovala pražská Sparta na svém webu. Potvrdila se tak informace serveru iSport.cz z minulého týdne. Bývalý reprezentant a hráč Sparty, Besiktase, Udine či Dynama nastoupí do nově vzniklé funkce sportovního manažera A týmu. 

Sivok se bude účastnit pravidelných schůzek jednotlivých složek realizačního týmu. Zapojí se také do tréninkového režimu. Čeká ho úzká spolupráce se sportovním ředitelem Tomášem Rosickým. Sparta připomněla, že právě sportovní ředitel je v organizační struktuře nadřízenou pozicí sportovního manažera.

„Vytváříme teď pro Briana (Brian Priske, hlavní trenér AC Sparta Praha, pozn. red.) tým, který ho bude v jeho práci absolutně podporovat a vytvářet mu silné zázemí a optimální pracovní prostředí, v čemž by měl hrát Tomáš velkou roli. Máme široký realizační tým a je potřeba každodenní kontakt se všemi jeho složkami a neustálá komunikace o aktuálních provozních a sportovních tématech, kterých je každý den spousta,“ informoval v tiskové zprávě Tomáš Rosický. Ten věří, že Sivok využije své zkušenosti ze zahraničí, kde většinu kariéry působil.

Konec v Českých Budějovicích doprovázely slovní přestřelky

Sivok své ambice nastínil už během působení v Dynamu. Plánoval cesty do zahraničí a stáže, díky kterým se chtěl dál vzdělávat. „Je složité se někam dostat, ale chci cestovat a vidět ta místa a procesy na vlastní oči a mluvit s lidmi. Teď jsem měl možnost jet se Slavií na mládežnický turnaj v akademii Legie Varšava, kde jsem mluvil s lidmi z klubu. Chtěl bych těch stáží zažít víc a přivést některé zkušenosti a prvky ze zahraničí k nám,“ řekl Tomáš Sivok mimo jiné v rozhovoru pro Budějckou Drbnu letos v lednu.

V únoru ale v Dynamu skončil. To doprovázely některé slovní přestřelky mezi ním a majitelem klubu Vladimírem Koubkem. Agendu bývalého sportovního ředitele má nyní na Střeleckém ostrově na starosti Milan Čadek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky Tomáš Sivok, AC Sparta Praha, fotbal, Praha, sportovní funkcionář, Letná, SK Dynamo České Budějovice, Tomáš Rosický, Brian Priske, Legia Warszawa, SK Slavia Praha, Udine

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Sivok se vrací do Sparty. Na Letné bude působit jako sportovní manažer  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.