Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Sparta odjela z Jablonce s remízou, na týmy v čele tabulky ztrácí devět bodů

Fotbalisté Sparty remizovali v dohrávce 22. kola první ligy v Jablonci 1:1. V nejvyšší soutěži nevyhráli už čtvrtý z posledních pěti zápasů a na vedoucího obhájce titulu Slavii a druhou Plzeň ztrácejí devět bodů.

Utkání se v původním únorovém termínu nehrálo kvůli nezpůsobilému terénu. V základní sestavě hostů, kteří v neděli prohráli v pražském derby na Slavii 0:2, nastoupil poprvé od konce července dánský krajní obránce Höjer. Týmy se utkaly přesně po týdnu, minulou středu Sparta po výhře 4:3 po prodloužení postoupila do finále domácího poháru.

V 16. minutě sparťanský kapitán Dočkal v souboji o míč vysokou nohou a se značnou intenzitou zasáhl do hlavy domácího Housku, k nelibosti jabloneckých hráčů však hostující záložník obdržel pouze žlutou kartu. Houskovi z rány tekla krev a zbytek zápasu odehrál s obvazem.

Až po půlhodině hry se Pražané dostali k ohrožení jablonecké branky, Hložek nahrál Peškovi, jenže ten před hranicí malého vápna výrazně přestřelil. Na druhé straně se před Höjera natlačil Silný, ale gólman hostů Holec jeho střelu vyrazil.

V závěru úvodního dějství se Malínský zbavil ve vápně Wiesnera, tvrdou ranou z úhlu ale Holce nepropálil. V nastavení si hostující gólman nadvakrát poradil s Považancovou skákavou střelou zpoza šestnáctky.

V 56. minutě nastoupil místo domácího záložníka Pleštila na hřiště bývalý sparťanský útočník Kadlec. O deset minut později se na Hanuše řítil sám jeho bývalý spoluhráč Čvančara, který nadvakrát neuspěl.

Zdálo se, že duel dospěje k bezbrankové remíze, jenže v 81. minutě domácí udeřili. Střídající Nykrín našel z rohu Silného a ten hlavičkou nedal Holcovi šanci. Sedmadvacetiletý útočník se radoval z první ligové branky v kariéře.

Za čtyři minuty srovnal Čvančara. Hanuš si ještě poradil s Höjerovou hlavičkou po rohu, ale na Čvančarovu dorážku už nestačil. Sparťanský útočník zaznamenal sedmou trefu v sezoně nejvyšší soutěže.

Letenští neporazili Severočechy v lize potřetí za sebou a ve stejném počtu utkání nezvítězili venku v nejvyšší soutěži. Jablonec je s 11 nerozhodnými výsledky remízovým "králem" ligového ročníku.

FK Jablonec - Sparta Praha 1:1 (0:0)

Branky: 81. Silný - 85. Čvančara. Rozhodčí: Černý - Nádvorník, Horák - Berka (video). ŽK: Houska, Považanec, Štěpánek, Silný - Dočkal, Souček. Diváci: 2416.

Jablonec: Hanuš - Černák, Martinec, Štěpánek, Zelený - Hübschman - Pleštil (56. Kadlec), Považanec, Houska (90.+4 Smejkal), Malínský (75. Nykrín) - Silný (90.+4 Werani). Trenér: Rada.

Sparta: Holec - Wiesner, Vitík, Pavelka, Höjer - Pešek (77. Ladislav Krejčí I), Souček, Dočkal, Karabec (64. Haraslín), Hložek - Čvančara. Trenér: Vrba.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky fotbal, sparta, jablonec, FK Baumit Jablonec, AC Sparta Praha, soutěž, SK Slavia Praha, FC Viktoria Plzeň, Ladislav Krejčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta odjela z Jablonce s remízou, na týmy v čele tabulky ztrácí devět bodů  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.