Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Žádná opice prý nepadla, Slavia rasismus odmítá. Kouč Řehák je připraven bránit se soudně

Během včerejšího dne jsme na našem webu informovali o velmi pikantní dohře nedělního vyhroceného fotbalového utkání mezi pražskou Slavií a plzeňskou Viktorkou. Klub FC Viktoria Plzeň žádá tvrdý postih za údajné rasistické urážky na adresu plzeňského fotbalisty Jhona Mosqueru ze strany slávistického kouče Pavla Řeháka. Ten na klubovém webu dnes odpoledne zveřejnil prohlášení, kde nařčení z rasismu odmítá.

„Ten hloupý člověk mi řekl opice“

Mosquera po utkání na svém instagramovém účtu uvedl, že ho slávistický asistent trenéra Pavel Řehák nazval opicí. Doslova napsal: „Ten hloupý člověk mi řekl opice. Doufám, že ho nepotkám samotného na ulici, protože mu rozbiju obličej.“ Svůj příspěvek pak sice smazal, ale mezitím ho sdíleli další uživatelé.

Oficiální web SK Slavia Praha dnes odpoledne přinesl reakci na nařčení z rasismu. Sám Řehák v prohlášení se vší rozhodností rasismus odmítá. „Plzeňského hráče Jhona Mosqueru jsem nikdy neoznačil slovem „monkey“, ale ani žádným jiným výrazem, který by mohl vyvolat jakýkoli rasistický dojem či by měl jakýkoli rasistický podtext,“ uvedl v prohlášení Pavel Řehák.

Plzeň obvinila Slavii z rasismu. Rozbiju mu obličej, vzkazuje Mosquera slávistickému kouči

Na včerejším velmi vyhroceném utkání mezi pražskou Slavií a plzeňskou Viktorií, ve kterém vyhráli Pražané 2:0, měly padat rasistické urážky a extrémně vulgární nadávky od členů realizačního týmu Slavie. Klub FC Viktoria Plzeň žádá tvrdý postih...

Řehák je připraven bránit se soudně

Pavel Řehák jako hráč působil několik let v zahraničí. „Neudělal jsem to, a protože jsem se k němu v průběhu zápasu nikdy nepřiblížil na bližší vzdálenost než cca 15 metrů, pak pokud bych to skutečně udělal, tak by takovýto můj výraz nejen zachytily kamery nebo ruchové mikrofony, ale velmi dobře by jej také museli slyšet mí kolegové na lavičce a v mém bezprostředním okolí,“ dodal Řehák.

Slávistický kouč doplnil, že pokud bude Jhon Mosquera nebo kdokoli jiný nadále tvrdit, že se dopustil jakéhokoli rasistického výroku, bude se proti takovému tvrzení bránit soudně.

Prohlášení Pavla Řeháka v plném znění:

Se vší rozhodností odmítám nařčení z rasismu, které vůči mé osobě vznesl plzeňský hráč Jhon Mosquera po zápase Fortuna Ligy Slavia – Plzeň dne 31.10.2021.

Plzeňského hráče Jhona Mosqueru jsem nikdy neoznačil slovem „monkey“, ale ani žádným jiným výrazem, který by mohl vyvolat jakýkoli rasistický dojem či by měl jakýkoli rasistický podtext. V průběhu hráčské kariéry jsem působil několik let v zahraničí, mezi hráči a trenéry jiných národností a různých kultur mám mnoho celoživotních přátel, nejsem rasista a rasismus odsuzuji.

Pokud Jhon Mosquera tvrdí ve svém příspěvku na Instagramu, který stáhl několik minut po jeho zveřejnění, že jsem ho označil slovem „monkey“, tak bohužel lže. Neudělal jsem to, a protože jsem se k němu v průběhu zápasu nikdy nepřiblížil na bližší vzdálenost než cca 15 metrů, pak pokud bych to skutečně udělal, tak by takovýto můj výraz nejen zachytily kamery nebo ruchové mikrofony, ale velmi dobře by jej také museli slyšet mí kolegové na lavičce a v mém bezprostředním okolí.

Pokud by Jhon Mosquera či kdokoli jiný i po opadnutí vášní po zápase Slavia – Plzeň nadále tvrdil, že jsem se dopustil vůči němu či komukoli jinému jakéhokoli rasistického výroku, budu se proti takovémuto tvrzení, které poškozuje mne i mou rodinu, bránit soudně.

Pavel Řehák

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Slavia Praha

Štítky fotbal, rasismus, nařčení, útok, Pavel Řehák, SK Slavia Praha, opice, Jhon Edison Mosquera Rebolledo, FC Viktoria Plzeň, Plzeň, Praha, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žádná opice prý nepadla, Slavia rasismus odmítá. Kouč Řehák je připraven bránit se soudně  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.