Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Spartě přijde proti Rangers fandit deset tisíc dětí. Chceme vás slyšet, velí klub

Pražská Sparta přivítá ve čtvrtek večer na svém stadionu na Letné v rámci utkání skupiny Evropské ligy skotský tým Rangers FC. Vzhledem k tomu, že si Sparta odpykává trest ve formě uzavřeného stadionu, vyřešilo vedení klubu situaci dosud nevídaným způsobem. Ochozy letenského stadionu ve čtvrtek večer zaplní 10 tisíc dětí. „Chceme vás slyšet,“ velí klub. Policie je v pohotovosti.

Utkání s dětmi v ochozech vyžaduje specifickou organizaci

Sparta bude mít během čtvrtečního utkání Evropské ligy proti skotským Glasgow Rangers uzavřený stadion. Důvodem jsou rasistické projevy části příznivců Sparty. Vedení klubu se však nehodlalo s prázdnými tribunami smířit a využilo jednu výjimku.

Stadion zaplní deset tisíc dětí se svým doprovodem. „Organizace celého utkání je úplně odlišná od toho, když tu máme „běžné“ publikum tvořené z velké části dospělými lidmi. Celý režim od vstupu do stadionu přes systém kontroly až po řešení nějakých nepříjemných situací bude na stadionu jinak. Bude to uzpůsobené dětskému publiku,“ uvedl pro Pražskou Drbnu mluvčí AC Sparta Praha Ondřej Kasík.

Sparta bude pykat za projevy rasismu. Úvodní domácí zápas Evropské ligy bude bez diváků

Fotbalisté pražské Sparty budou hrát úvodní domácí duel v základní skupině Evropské ligy bez diváků. Disciplinární komise UEFA tímto způsobem potrestala letenský klub za rasistické projevy části fanoušků v utkání 3. předkola Ligy mistrů s...

Zájem byl obrovský, zaplnila by se celá Letná

Distribuce lístků probíhala v rámci organizovaných skupin. „To je jedna z podmínek UEFA, musí se jednat o organizovanou skupinu, tedy sportovní klub, fotbalový klub, školní třídu nebo zájmový kroužek. My jsme oslovili primárně fotbalové kluby z Prahy a okolí a zároveň jsme přijímali žádosti od subjektů, které oslovily naopak nás,“ vysvětlil Kasík a dodal, že na Letné budou fandit děti nejen z Prahy, ale také z měst a obcí, které jsou dál od hlavního města.

Letenský stadion nebude moci být dětmi zaplněn úplně, i když by to díky vysokému zájmu pravděpodobně bylo možné, pokud by neexistovala covidová opatření. „Je nám líto, že jsme kvůli covidovým opatřením nemohli Letnou naplnit úplně celou, protože podle zájmu si troufám odhadovat, že by se nám to podařilo,“ řekl Kasík.

Sparta proti rasismu. Klub zakáže fanouškům, kteří rasisticky uráželi hráče Monaka, vstup na zápasy

Fotbalová Sparta identifikovala fanoušky, kteří minulé úterý v úvodním domácím zápase třetího předkola Ligy mistrů s Monakem rasisticky uráželi soupeřova hráče Auréliena Tchouaméniho, a zakáže jim vstup na všechna utkání pražského týmu. Podle...

„Tady ceníme toho, kdo je nejhlasitější!“

Sparta na svém webu zveřejnila článek s informacemi pro návštěvníky zápasu s Rangers. V článku vedení Sparty vysvětluje systém dopravy na stadion, dává doporučení, jak urychlit odbavení v rámci covidových opatření, ale také připomíná dětem, že hráči je chtějí z ochozů slyšet. „Chceme vás na stadionu slyšet! Víme, že ve škole často musíte sedět potichu a hlavně poslouchat, ale stadion není škola. Tady ceníme toho, kdo je nejhlasitější! Respektujte soupeře a fanděte v duchu fair play,“ píše se na webu.

Hráči Sparty se podle Kasíka soustředí na zápas. „Co se týká fórků, žádné jsem nezaznamenal. Pro nás to bude vlastně úplně nová zkušenost. Máme zkušenosti s vyprodaným stadionem, s prázdným stadionem, ale atmosféru, kterou vytvoří stadion s dětským publikem nikdo z nás ještě nezažil. My se na to těšíme a jsme moc rádi, že jsme získali takovou pozornost, že jsme naplnili celou kapacitu, kterou jsme mohli naplnit,“ uzavřel mluvčí Sparty.

Nejezděte do Prahy, hrozí vám nebezpečí, varuje fanoušky Rangers Kamarův právník

Právník fotbalisty Rangers Glena Kamary varoval fanoušky glasgowského klubu před cestou do Prahy na zápas Evropské ligy proti Spartě. Podle Aamera Anwara by se v české metropoli mohli ocitnout v ohrožení života. Utkání 2. kola skupiny A se bude...

Policie je v pohotovosti

V souvislosti s utkáním s netradiční diváckou kulisou jsou v pohotovosti také policisté. „Přicházíme s prosbou na řidiče, aby se pokud možno celé odpoledne před začátkem zápasu a večer, po jeho skončení, Letené zcela vyhnuli. Čím méně vozidel tam totiž bude, tím menší budou dopravní komplikace a tím větší bezpečnost pro zmiňované dětské diváky,“ vysvětluje policejní mluvčí Jan Daněk.

Policisté budou na Letné i během samotného utkání. „Na místě samozřejmě budou dopravní policisté, kteří budou dělat vše pro bezpečnost a plynulost dopravy,“ dodal Daněk.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, fanoušci, děti, Sparta, Praha, Letná, Rangers FC, AC Sparta Praha, Jan Daněk, UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spartě přijde proti Rangers fandit deset tisíc dětí. Chceme vás slyšet, velí klub  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.