Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sparta bude pykat za projevy rasismu. Úvodní domácí zápas Evropské ligy bude bez diváků

Fotbalisté pražské Sparty budou hrát úvodní domácí duel v základní skupině Evropské ligy bez diváků. Disciplinární komise UEFA tímto způsobem potrestala letenský klub za rasistické projevy části fanoušků v utkání 3. předkola Ligy mistrů s Monakem. Letenští na klubovém webu uvedli, že si vyžádali odůvodnění rozhodnutí, ale proti trestu se nebudou odvolávat.

Proti rasismu nepomohla ani slova domácích hráčů

Na chování diváků vůči záložníkovi tmavé pleti Aurélienu Tchouaménimu po jeho úvodním gólu z 37. minuty si stěžovali hráči Monaka i trenér Niko Kovač u rozhodčího Michaela Olivera. Po asi tříminutové pauze, kdy hlasatel diváky upozornil, že v případě opakování rasistických urážek hrozí ukončení zápasu, se pokračovalo ve hře.

Během poločasové přestávky radikálním fanouškům domlouval i bývalý sparťanský kapitán David Lafata, ale po závěrečném hvizdu se z kotle ozvaly další skřeky. Fotbalisté Sparty na toto gesto reagovali tak, že se po utkání rozloučili pouze s fanoušky na hlavní tribuně a ke kotli vůbec nezamířili.  Výjimkou byl jen kapitán Bořek Dočkal, který se snažil na diváky apelovat.

Sparta doma podlehla Monaku 0:2 a v odvetě 1:3. Koho Sparta vyzve v Evropské lize, to určí los, který se uskuteční v pátek 27. srpna.

Sparta proti rasismu. Klub zakáže fanouškům, kteří rasisticky uráželi hráče Monaka, vstup na zápasy

Fotbalová Sparta identifikovala fanoušky, kteří minulé úterý v úvodním domácím zápase třetího předkola Ligy mistrů s Monakem rasisticky uráželi soupeřova hráče Auréliena Tchouaméniho, a zakáže jim vstup na všechna utkání pražského týmu. Podle...

Sparta čelí disciplinární komisi kvůli rasistickému chování fanoušků

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace zahájila řízení se Spartou Praha kvůli rasistickému chování části fanoušků vůči olomouckému defenzivnímu univerzálovi Florentu Poulolovi v utkání úvodního kola nejvyšší soutěže. Letenský klub už po...

Za rasismus v lize 100 tisíc pokuta a podmínečně uzavřená část stadionu

Sparta fanoušky, kteří se rasismem provinili, identifikovala a zakázala jim vstup na všechny zápasy. Klub zároveň podal trestní oznámení.

V těto sezóně to navíc nebylo poprvé, co Sparta musela řešit problémy s rasistickými projevy svých příznivců. V úvodním ligovém kole byly rasistické projevy namířeny proti olomouckému defenzivnímu univerzálovi Florentu Poulolovi. Rodák z Martiniku chtěl odejít ze hřiště, ale po podpoře od spoluhráčů nakonec zápas dohrál. Za tento incident Sparta od disciplinární komise Ligové fotbalové asociace obdržela pokutu 100 tisíc korun a má podmínečně uzavřenou část domácího stadionu.

Ohodnoť článek

Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, rasismus, UEFA, disciplinární komise, Sparta, AC Sparta Praha, Evropská liga UEFA, Monako, Liga mistrů UEFA, Niko Kovač, Michael Oliver, David Lafata, Bořek Dočkal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta bude pykat za projevy rasismu. Úvodní domácí zápas Evropské ligy bude bez diváků  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.