Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nakažené koronavirem má i béčko Bohemians 1905 a dorost Dukly. Hráčům se měla vymstít návštěva nočního klubu

Už tři pražské kluby postihla v posledních dnech nákaza koronavirem. O rozšíření onemocnění v béčku Sparty jsme již informovali, pozitivní test na covid-19 nyní hlásí také béčko Bohemky a dorostenecký klub Dukly. A týmy situace zatím nijak neovlivňuje.

Mladí fotbalisté se podle iSportu nakazili během večírku v jednom z pražských nočních klubů, kde skupinka hráčů měla přijít do kontaktu s nakaženou dívkou.

Kluby tak museli přerušit přípravu a nyní čeká jejich hráče karanténa. „Jeli jsme podle plánu, o víkendu jsme absolvovali přípravný zápas s Táborskem. V U-19 se však objevil koronavirus a kategorie U18 a U19 proto zamířily do karantény. Plánovaný turnaj v Blšanech byl odložen," popsal pro Aktualně.cz trenér rezervy Dukly Luboš Urban.

Už teď je proto jasné, že například béčko Bohemky neodehraje přípravné utkání se Znojmem, které bylo plánováno na tuto sobotu. „Tato situace nijak neovlivňuje A tým Bohemians. Hráči jsou v tuto chvíli na dovolené a ke startu přípravy na nový ročník Fortuna ligy se sejdou 27. července,“ píše klub na svém webu.

V karanténě je také béčko Sparty. B-mužstvo zahájilo přípravu v minulém týdnu nezávisle na áčku, které se poprvé sejde v pátek. Rezerva měla v příštím týdnu odcestovat na devítidenní soustředění v Písku, které se ruší. Neodehrají se tak ani přípravné zápasy proti Jablonci B, Olešníku a Písku.

Covid-19 výrazně zkomplikoval dohrání první ligy. Na začátku července mělo několik hráčů Karviné pozitivní test na koronavirus a musela být odložena poslední dvě kola skupiny o záchranu. Dohrána by měla být v tomto týdnu. Ligové grémium klubů kvůli výskytu onemocnění v Karviné odsouhlasilo zrušení baráže o nejvyšší soutěž.

Foto Bohemians 1905

Štítky Sport, fotbal, koronavirus, ČFL, Bohemians 1905, Dukla, COVID-19, FK Dukla Praha, AC Sparta Praha, karanténa, MFK Karviná, FK Chmel Blšany, 1. SC Znojmo, Luboš Urban, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nakažené koronavirem má i béčko Bohemians 1905 a dorost Dukly. Hráčům se měla vymstít návštěva nočního klubu  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.