Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Požár v Edenu i spanilá jízda Prahou autobusem. Slavisté oslavují dvacátý titul

Při oslavách ligového titulu fotbalistů Slavie v Edenu po bezbrankové remíze se Spartou se od světlice vznítila střecha nad novinářskou částí stadionu. Požár se povedlo rychle uhasit, na místo dorazilo jednotka pražských hasičů, aby jej zkontrolovala. Červenobílí po převzetí mistrovského poháru a oslavách na stadionu vyrazili na jízdu přes město otevřeným autobusem.

Dvacátý titul v kapse a oheň na střeše

Část dřevěné střechy zapálila světlice od fanoušků krátce poté, co červenobílí na pódiu ve tvaru červené pěticípé slávistické hvězdy převzali pohár pro šampiona, který jim předal výkonný ředitel Ligové fotbalové asociace (LFA) Tomáš Bárta. Na rozdíl od finále domácího poháru mezi Libercem a vítěznou Spartou si medaile hráči tentokrát nemuseli kvůli opatřením proti koronaviru brát sami a předali jim je zástupci LFA.

Fanoušci na hřišti

Vzhledem k trvajícím opatřením proti nemoci covid-19 stále může na stadiony jen 5000 osob včetně všech aktérů utkání. Na zápas pátého kola nadstavby se Spartou se dostalo do hlediště 4700 domácích fanoušků z řad permanentkářů.

Navzdory výzvám hlasatele nakonec z tribun sestoupili na trávník a obklopili pódium s hráči, které bylo ohraničeno zábranami. Další příznivci byli před stadionem, kde i přes déšť sledovali utkání na velkoplošné obrazovce. Sparťanští fanoušci kvůli koronaviru při derby scházeli.

Hotovo dvacet a druhá hvězda

Hráči znovu slavili s mistrovskými tričky s nápisem "Hotovo, dvacet!", která oblékli už bezprostředně po obhajobě titulu v druhém kole nadstavby proti Plzni (1:0). Červenobílí si v součtu s československou ligou připsali jubilejní 20. primát. Na vítězném pódium nechyběl ani šéf vršovického klubu Jaroslav Tvrdík.

Zhruba kolem desáté hodiny večer vyrazil tým na triumfální jízdu otevřeným autobusem přes město. Vozidlo zdobily nápisy "mistři", klubový znak či dvě zlaté hvězdy, každá z nich symbolizující vždy po 10 titulech. Příznivci před stadionem nadále oslavovali s nejrůznější pyrotechnikou, došlo i na ohňostroj.

Tým bude v oslavách pokračovat bez fanoušků

Tým vzhledem k opatřením proti koronaviru bude pokračovat v oslavách už sám bez fanoušků. Hráči plánovali, že si mistrovský "večírek" užijí více než po druhém kole nadstavby, kdy se museli vzhledem k omezením hodně mírnit.

„Samozřejmě oslavy budou větší něž po utkání s Plzní. Věděli jsme, že ještě nějajé zápasy budeme hrát, takže to muselo být decentní. Všichni jsme zodpovědní a věděli jsme, o co hrajeme. Že z toho nechceme udělat nějakou bramboračku. Myslím, že dnes to z nás spadne, všichni si to užijeme a pak se rozjedeme na dovolenou," řekl na tiskové konferenci slávistický brankář Ondřej Kolář.

„Těšíme se hodně, kluci, kteří to zažijí poprvé, si to asi užijí ještě víc. K titulu vedla těžká a dlouhá cesta, proto si to náležitě užijeme. Nebude se slavit několik hodin, ale spíše dní. Tak doufáme, že to přežijeme všichni ve zdraví," uvedl kapitán Slavie Jan Bořil.

Autoři | Foto Facebook SK Slavia Praha, Facebook Tribuna Sever

Štítky oslavy, sport, fotbal, Slavia, Eden, požár, Praha, slavnost, střecha, COVID-19, Ligová fotbalová asociace, Plzeň, Jan Bořil, Jaroslav Tvrdík, Ondřej Kolář, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Požár v Edenu i spanilá jízda Prahou autobusem. Slavisté oslavují dvacátý titul  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.