Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sparta vyhrává MOL Cup. Letenští otočili finálový zápas a porazili Liberec 2:1

Fotbalisty pražské Sparty čekal ve středu finálový zápas MOL Cupu proti Liberci. Finálové utkání bylo během prvního poločasu trochu ospalejší, ale v druhé půli už mohli diváci vidět útočný fotbal okořeněný góly. Letenským se podařilo otočit zápas, a nakonec díky výhře 2:1 také vyhrát pohár.

Oba týmy během prvního poločasu hrály opatrně, a zejména se soustředily na to, aby neinkasovaly. První šanci na změnu skóre měl Kanga, který v 15. minutě z dálky vystřelil na Knoblocha. Ten si s míčem, který před ním ještě skočil, nakonec poradil. O šest minut později Knoblocha prověřil ještě Karlsson. Gólman míč nejdříve vyrazil před sebe, následně ho skryl v rukavicích.

Nejnadějnější akci měli liberečtí fotbalisté ve 29. minutě, když sparťanské obraně utekl Pešek. Ten si hlavou šikovně posunul míč dopředu a následně zakončil střelou po zemi. S jeho pokusem si ale reflexivně poradil Heča.

Místo červené žlutá?

V 32. minutě se odehrála situace, která mohla dát hře zcela jiný směr. Libereckého Koscelníka ležícího na zemi dohrál Frýdek, který mu šlápnul na hruď. Hlavní sudí Královec faul ještě přezkoumal na videu a rozhodl, že si Frýdek za svůj úmyslný šlapák zaslouží pouze žlutou kartu.

Poměrně opatrný průběh zápasu rozproudila gólová akce Liberce. Centrovaný míč prodloužil hlavičkou za sebe Rondić. Tuto přihrávku si našel u levé tyče nikým nehlídaný Pešek, který levačkou dopravil míč do sítě. V 50. minutě tak na světelné tabuli svítilo skóre 1:0 pro domácí Liberec.

Sparta byla rázem týmem, který se musel více tlačit dopředu a k vidění byl mnohem atraktivnější fotbal. Místo hostů ale mohli další gól přidat liberečtí hráči. Malinský utekl v 58. minutě všem sparťanům a zpětnou přihrávkou našel Rondiće. Bosenksý útočník ale trefil Heču do nohy.

Hned za minutu si ale vytvořila pěknou akci také Sparta. Propadnutý centr si našel ve vápně Karlsson, který z první mířil na libereckou branku. Střelu ale vyhlavičkoval domácí obránce na roh.

Karlsson vyrovnal, Kanga proměnil penaltu

Letenským se o malou chvíli později už podařilo srovnat. Kanga prošel středem hřiště a balon posunul do leva na Karlssona, který zkusil štěstí přízemní střelou. Jeho pokus byl tečovaný ještě Koscelníkem, míč nabral jiný směr a Knobloch už nemohl nic dělat. Zápas se tak vrátil do remízového stavu.

Stav 1:1 ale nevydržel dlouho. V 73. minutě měli ke zvratu utkání skvělou příležitost k druhému gólu letenští. Knobloch si povystoupil pro míč na kraj šestnáctky, neodhadl správně situaci a fauloval běžícího Kangu. Za svůj faul obdržel žlutou kartu, a hlavně musel čelit penaltě. K té se postavil Kanga a prudkou střelou bez problému poslal svůj tým do vedení 2:1.

Liberec se marně pokoušel finálový zápas poslat ještě do prodloužení. V 84. minutě Mara střelou placírkou zkusil zakončit zpoza vápna. Jeho pokus ale neměl potřebnou razanci a bez problému jej pokryl Heča. Domácímu týmu nepomohl ve snaze vyrovnat zákrok od Rondiće. Ten dal loket do obličeje Hanckovi a viděl druhou žlutou kartu, mohl tak zamířit v 89. minutě do sprch.

Knobloch ještě dvěma výtečnými zákroky podržel svůj tým. Nejdříve vykopl střelu od Kangy, následně vykryl také pokus od Hložka. Ani jeden tým už se stavem nezahýbal a Sparta tak díky výhře 2:1 nad Libercem získává pohár MOL Cup.

FC Slovan Liberec - AC Sparta Praha 1:2 (0:0)

Branky: 50. Pešek – 65. Karlsson, 73. Kanga (pen.)

Karty: 12. Rondić (LIB), 72. Knobloch (LIB), 78. Mikula (LIB), 90+3. Mara (LIB) – 8. Kanga (SPA), 34. Frýdek (SPA), 78. Tetteh (SPA), 84. Karlsson (SPA), 90+3. Heča (SPA)   89. Rondić (LIB)

FC Slovan Liberec: Knobloch – Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Mikula (C) – Hromada, Mara – Malinský, Baluta, Pešek – Rondić
Náhradníci: Nguyen – Zeman, Alibekov, Elvis Mashike, Beran, Fukala, Michal

AC Sparta Praha: Heča – Sáček, Štětina, Hancko, Frýdek – Kanga, Krejčí, Dočkal (C), Hložek, Karlsson – Kozák
Náhradníci: Nita – Hanousek Matěj, Trávník, Vindheim, Tetteh, Costa, Karabec

Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Mokrusch; VAR: Marek AVAR: Berka

Diváci: 2351

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook AC Sparta Praha

Štítky AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, fotbal, MOL Cup, finále, žlutá karta, Kaliningrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta vyhrává MOL Cup. Letenští otočili finálový zápas a porazili Liberec 2:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.