Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Přešlap za 200 milionů korun. Shrnuli jsme angažmá Ben Chaima v pražské Spartě

Tři roky, čtyřiadvacet zápasů, žádná vstřelená branka. Nejde o vizitku juniorského člena širšího kádru některého z prvoligových klubů, ale o bilanci obávaného kanonýra Tala Ben Chaima v pražské Spartě. Jeho neúspěšné angažmá na Letné končí. Vedení klubu s izraelským fotbalistou rok před vypršením jeho kontraktu ukončilo spolupráci.

„Je to pro mě úžasný okamžik tu být. Opravdu vzrušující. Moc si vážím toho, jak moc mě chtěl klub přivést a udělat ze mě sparťana. Od první chvále mi dával najevo jak o mě stojí. Teď musím dokázat, že to bylo správné rozhodnutí,“ říkal izraelský talent téměř na den před třemi lety.

Na svá slova však nedokázal navázat. Na trávníku strávil jen 1368 minut a o tom, že by rozhodoval utkání, si mohl nechat jen zdát. Střelecky se mu dařilo akorát v zimní přípravě, když vstřelil šest gólů a byl nejlepším střelcem týmu. V úvodu sezony 2018/19 si vážně poranil koleno. Rekonvalescence zabrala více než 400 dnů, do hry se zapojil až 1. září 2019, když odehrál první poločas za „B“ tým Sparty v utkání 4. kola ČFL proti Sokolu Hostouň. V utkání si připsal 2 góly a 2 asistence.

„Rozvázání kontraktu má okamžitý efekt, Tal Ben Chaim v následujících dnech odcestuje domů do Izraele. Třicetiletý záložník byl součástí ACS od léta roku 2017, kdy byl do funkce hlavního trenéra uveden italský kouč Andrea Stramaccioni. Jeho angažmá bohužel doprovázely zdravotní problémy, kvůli nimž častokrát nemohl nastoupit k utkání,“ oznámilo ve čtvrtek vedení Sparty a dodalo: „Dohoda o předčasném ukončení smlouvy byla výsledkem korektních debat mezi oběma stranami, klub přeje Talovi hodně štěstí v následující kariéře.“

Beh Chaim je rodákem z Kfar Saby a ve své kariéře před angažmá ve Spartě nepůsobil jinde, než v Izraeli. Nejvíce startů nasbíral v dresu Maccabi Petah Tikva, kde fotbalově vyrostl. Poté se stěhoval do Tel Avivu, kde hrál nejprve za Hapoel, poté za Maccabi. V dresu Maccabi v poslední sezoně nastoupil do devětadvaceti utkání, v nichž zaznamenal patnáct branek. Do Sparty tak přišel jako obávaný kanonýr s pořádně tučnou „cenovkou“.

Sparta za něj zaplatila zhruba 76 milionů korun, navíc s podpisovým bonusem kolem 13 milionů. Ben Chaimova základní měsíční mzda měla činit zhruba tři miliony korun. Sečteno podtrženo, experiment vyšel letenské na nějakých 200 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto AC Sparta Praha

Štítky Praha, Sparta, Tal Ben Chaim, AC Sparta Praha, Tal Ben Chajim, Letná, Izrael, Ha-Po'el, Česká fotbalová liga, Sokol Hostouň, Andrea Stramaccioni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přešlap za 200 milionů korun. Shrnuli jsme angažmá Ben Chaima v pražské Spartě  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.