Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Digitálně zpomalené sportovní prostředí v Česku by měl zlepšit nový systém

Čeští vývojáři přichází do sportovního prostředí se žhavou novinkou. Na čtvrteční tiskové konferenci uvedli nový administrativní a evidenční systém, který umí pracovat s členskou základnou mládežnických klubů.

Nově vzniklý Sportes klade důraz na transparentnost, ať už se jedná o dotační programy, vyúčtování nebo příspěvky. Sloužit bude především k jednodušší činnosti mládežnického klubu. Díky novému systému se budou moct daleko lépe a rychleji řešit veškeré podněty, které musí manažeři klubů projednávat.

Sportes je program, který výrazně usnadní komunikaci s trenérem nebo třeba evidenci docházky. „Ušetří se tím spoustu času a energie. Trenéři a manažeři budou mít více prostoru věnovat se dětem a své základní činnosti,“ zaznělo na tiskové konferenci, která probíhala na facebookové stránce Sportesu.

Nový systém najdou mládežnické kluby v aplikaci, která je dostupná zadarmo a přináší přehledné podklady pro veškerou administrativní složku. „Vždy mě často brzdila komunikace s ostatními trenéry. Neměli jsme nástroj, přes který bychom si rychle a snadno přenášeli informace. Sportes mi značně uvolní ruce, z čehož mám obrovskou radost a jsem rád, že se na projektu mohu podílet,“ řekl ambasador Michal Eisenkolb, jenž vyhrál anketu Trenér roku v rámci projektu Díky, trenére.

Vývojáři věří, že Sportes dokáže pozvednout mládežnický sport po celé republice. „České sportovní prostředí je zpomalené v digitalizaci a myslím si, že Sportes může být pro nás všechny zásadní. Dlouho jsme takový nástroj a systém hledali,“ uvedl druhý ambasador nového projektu Pavel Stara, který je generálním ředitelem BK Pardubice.

„Nespornou výhodou je, že se jedná o český produkt. Je tím pádem seznámen s místním prostředím a z mého pohledu to naplňuje vše, co z jednoho místa mohu řídit. Ať už se jedná o informace sdílené svěřencům, trenérům nebo rodičům,“ dodal Stara.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sport, sportes, Česko, trenér, projekt, BK Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Digitálně zpomalené sportovní prostředí v Česku by měl zlepšit nový systém  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.